Hlavní obsah

Cenový hit SsangYong Torres ve videu: Nový soupeř Kodiaqu je levný, ale rozhodně ne laciný!

Horká novinka českého trhu SsangYong Torres ve videotestu.Video: Garáž.cz

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnohodnotné rodinné SUV do 700 000 Kč? Po strop vybavený kousek se čtyřkolkou a automatem hluboko pod milionem? SsangYong Torres ukazuje, že velké auto za rozumné peníze zdaleka není utopie.

Článek

Korejský SsangYong si postavil pověst na slušných SUV za prima peníze. Nedávno se ale značka rozhodla nabídku designově nekonfliktních aut trošku opepřit. Třeba omlazená dvojice Tivoli a Tivoli Grand patří v dané třídě pořád k nejdostupnějším vozům, vzhledově však nyní mnohem více vyčnívá. Tou (doslova) největší peckou v paletě se letos ale stal jiný model – odvážný Torres.

Torres je SUV velikosti Kodiaqu, které se vymyká zajetým zvyklostem značky zvenčí i uvnitř a na silnici jej rozhodně nepřehlédnete. Zajímavé je, že vpředu ani vzadu vůbec nemá logo automobilky, uvnitř zase dostává zbrusu novou kabinu, v níž hrají prim obrazovky. Nejen tradiční digitální přístrojový štít a středový displej multimédií, ale i další dotyková plocha vespod pro nastavení klimatizace a dalších funkcí. Tedy tak, jak to známe třeba z Audi.

Na rozdíl od Kodiaqu nemá Torres možnost třetí řady sedadel, pojme tedy nanejvýš pět cestujících. Zase se ale chlubí obrovským zavazadlovým prostorem, jehož objem se odvíjí od zvolené verze. Korejská novinka má sice v nabídce jediný motor – benzinovou patnáctistovku s výkonem 163 koní a 280 newtonmetry točivého momentu – na výběr však dává manuál, automat, předokolku i čtyřkolku. Pohon 4 × 4 ze zavazadelníku sice trochu ukrajuje, zase ale nabízí plnohodnotnou rezervu.

Ale to už jsem vám popravdě prozradil víc, než jsem chtěl. Dnes si totiž nový SsangYong Torres podrobně představíme videoformou. Dozvíte se třeba, čím se vlastně název Torres inspiroval. A řeč přijde i na slabiny novinky, která se teď mimochodem prodává s akčním zvýhodněním až 40 000 Kč. Ale pozor, vánoční akce platí jen do konce roku!

Reklama

Související témata:
Načítám