Hlavní obsah

Toto nenápadné SUV s novou tváří a prima cenovkou koupíte i u nás. Obří kufr mu může závidět i Octavia Combi

Foto: SsangYong

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh právě dorazilo omlazené duo SsangYong Tivoli a Tivoli Grand. Novinky se týkají designu i technologií, sympatická cenovka zůstala zachována.

Článek

Jihokorejská automobilka SsangYong boduje u českých motoristů zejména modelem Korando, který si jen za prvních sedm měsíců letošního roku pořídilo přes 1 300 zájemců. To Tivoli a větší Tivoli Grand zatím sbírají registrace na našem trhu po desítkách, nakopnout by je však mohl čerstvě odhalený facelift, který přináší několik zajímavých novinek.

Tivoli prošlo omlazením, které poznáte hlavně na přídi. Její pojetí se inspiruje dobrodružnějším Torresem, maska je jednolitá a také tu zcela chybí logo značky. Tento automobil se co do velikosti poměřuje se Škodou Kamiq nebo vozem Hyundai Kona, na rozdíl od nich však ke své zvýšené karoserii a slušné světlé výšce přidává i možnost čtyřkolky.

Motor je v nabídce jediný – přeplňovaná benzinová patnáctistovka s výkonem 163 koňských sil a 280 newtonmetry točivého momentu, tedy stejný čtyřválec jako v Korandu či Torresu. Standardem je šestistupňový manuál, za příplatek 35 900 Kč lze pořídit samočinnou převodovkou Aisin. Za pohon všech kol se připlácí 39 900 Kč, vyhrazen však zůstává jen menšímu Tivoli, Grand je vždy předokolkou.

Standardní výbava je věru bohatá, součástí je šestice airbagů, tempomat, klimatizace či kožený multifunkční volant. Za zmínku určitě stojí balíček Style+ za 30 000 Kč, který dále přidá šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, vyhřívání volantu a předních sedadel, střešní ližiny v černé barvě či osmipalcovou obrazovku multimediálního systému.

U Tivoli Grand má stejnojmenný paket rovněž šestnáctky a vyhřívání volantu i sedadel, ale třeba také skla se zvýšeným tónováním či zadní parkovací senzory a dvouzónovou automatickou klimatizaci. A pozor, v případě většího modelu je balík Style+ v rámci akční nabídky zdarma! Kromě toho láká SUV-kombík na obrovský zavazadlový prostor, standardně Grand nabízí 720 litrů, které v případě potřeby rozšíříte sklopením zadních sedaček na 1 440 l. Vždyť i kufr Octavie Combi, který mnozí považují za bezedný, pojme o osmdesát litrů méně.

Nebudeme vás dále napínat, co ty pořizovací ceny? Tivoli po faceliftu startuje na částce 439 900 Kč, větší Tivoli Grand stojí minimálně 479 900 Kč. I s nějakou tou příplatkovou výbavou se tedy nebudete pohybovat daleko od hranice půl milionu.

Reklama

Načítám