Hlavní obsah

Veteránská F1 za miliony spadla z jeřábu (video)

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nedávné GP historique se stala kuriozní situace. V jedné části závodního okruhu došlo k poruše jedné z krásných historických formulí. Na řadu přišli maršálové a jeřáb, který musí v Monaku odstraňovat monoposty do bezpečných míst. Tato akce se ale nepovedla.

Článek

Přesněji šlo o unikátní McLaren M23, který měl v průběhu závodu historických formulí 1 technickou závadu. V ten moment vyjel na trať safety car, zpomalil startovní pole, aby se monopost mohl bezpečně odstranit z trati. Přiběhli maršálové, ukotvili formuli na jeřád a jeřábník ji začal zvedat do výšky, aby jej odstranil z trati. Když byl jeřáb zhruba v 10 až 15 metrech, tak se ouvazek uvolnil a McLaren M23 spadl zpátky na okruh. 

Už ze záběrů a výrazů maršálů je vidět, že to není úplně dobré. Pád z takové výšky nemohl monopost přežít a bude jistojistě rozlámaný. A věřte, že tohle budou škody za miliony, protože takový monopost má hodnotu v řádech miliónů, možná i desítek. Následně byl závod samozřejmě zastaven.  

Reklama

Načítám