Hlavní obsah

Ve Francii nalezli poklad - opuštěné dealerství Lady!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestává se často, aby někdo nechal ležet ladem a skladem celou prodejnu automobilů včetně samotných vozů. Něco podobného se však stalo ve Francii a nejzajímavější na tom je, že se jedná o dealerství Lady, kde najdete i raritní kusy!

Článek

V roce 2008 přestal AutoVAZ dovážet své vozy do Francie. Lví podíl na tom měly emisní limity, které tehdejší vozy Lada nemohly splnit. Dnes se pomalu chystá návrat ruské značky na západní trhy, ostatně automobilku nyní vlastní aliance Renault-Nissan. Ve Francii však mají chodníček vydlážděný ještě o chlup lépe i proto, že tam najdete tohle úžasné opuštěné dealerství značky!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tady jako by se čas zastavil. Odhadem tato prodejna Lad nefunguje tak alespoň 10 let, vevnitř i venku však naleznete zajímavé, často zánovní stroje. Před dealerstvím stojí sbírka zanedbaných Samar na francouzských značkách. Opodál je řada vraků, ale objevují se i novější modely 110 a 111. To nejzajímavější se však ukrývá uvnitř. Tam je kromě Mazdy RX-7 i závodní Lada Samara - pokud jí dokážete přesně identifikovat, dejte nám vědět - přičemž všude kolem vidíme i další vozy, některé divoce zbarvené, takže by se mohlo rovněž jednat o závoďáky. Každopádně jde o zajímavý nález, který bychom ve Francii nečekali. Podívat se na něj můžete poblíž města Macon nedaleko od Ženevy.

Načítám