Hlavní obsah

Úsporný Superb i americký luxus – Tento týden v Garáži

Foto: Ondřej Kroutil

Pontiac Ventura Vista (1960)

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Konečně jsme měli celý týden na to, abychom pořádně prověřili schopnosti prvního plug-in hybridu tuzemské Škodovky. Superb iV má slušný výkon, dobrou spotřebu, může jezdit jenom na elektřinu a navíc s ním zaparkujete, kde se vám líbí.

Nejen koncernovými hybridy je ovšem člověk živ. Krab proto usedl za volant úchvatně opulentního Pontiacu Ventura Vista z roku 1960. Martin potom vyzkoušel novou podobu módního městského SUV Volkswagen T-Cross s motorem 1.5 TSI, Kuba Urban ve videu popsal, jak jezdí americký Plymouth Roadrunner, a Dalibor se povozil v hodně ojeté Škodě Citigo, která sice nenadělá moc parády, ale vydrží vám klidně dalších 10 let. Pracovní týden pak zakončilo Dominikovo svezení s mocným ruským Kamazem.

Poradili jsme vám:

Porozhlížíte se po rodinné ojetině, ale obligátní Octavia není zrovna váš šálek kávy? To nevadí, Dalibor pro vás vybral pět alternativ, se kterými nešlápnete vedle. O tom, jak periodicky kontrolovat svoje auto, jsme mluvili v našem krátkém videu, a Honza se probral změtí skupin řidičáků, aby udělal pořádek v tom, co smíte řídit s jakou skupinou. Poradili jsme vám taky, kde si můžete půjčit kabriolet, pokud si chcete zpestřit letní dovolenou, vybrali jsme ta nejlevnější LPG a CNG auta na českém trhu a odhalili jsme tajemství „dog-leg“ převodovky, kterou používala stará sportovní a závodní auta.

Navštívili jsme:

S ředitelem českého zastoupení Dacie Zdeňkem Gruntem jsme si popovídali o budoucnosti značky. Zajeli jsme také ke Zlínu do společnosti PSí Hubík, která šije špičkové motocyklové oblečení do celého světa. A Honza vyzkoušel bezplatný kurz řízení určený mladým novopečeným držitelům řidičských průkazů.

Foto: Mansory

Ford GT od Mansory – „Le Mansory“ – poněkud diskutabilní designová kreace

Horké novinky:

Začátkem týdne nás trochu vyděsila nová kreace dobře známé značky Mansory. Ta si tentokrát troufla na Ford GT a výsledek posuďte sami. Koncem týdne nás potom zaskočila zpráva, že končí dosavadní šéf automobilky Škoda Bernhard Maier, který vedl českou značku od roku 2015. A do Formule 1 se naopak vrátil Fernando Alonso. Neméně zajímavý je i Hyundai Santa Fe v nové podobě, stoupající prodeje aut v ČR po koronakrizi nebo nový adaptivní tempomat, který chce BMW instalovat tentokrát do motocyklů. Jo a nová designová studie žáků Škody Auto se bude jmenovat Slavia.

A co ještě:

Tomáš Hyan zavzpomínal na ruské motocykly Dněpr, které dnes na silnici jen tak neuvidíte. Věnovali jsme se i výzvě výrobce obrněných vozů SVOS, který hledá řidiče svého neprůstřelného speciálu Tatra T 613. Ondra Neufus se potom zamyslel nad ekonomickou situací Tesly, jejíž akcie rostou do nebes, ačkoliv pro to těžko hledají pádný důvod. Ondra Chamilla shrnul finální hodnocení dlouhodobého testu Kia Xceed a Krab přinesl třetí díl seriálu mapující historii Alfy Romeo.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám