Hlavní obsah

Upravené BMW M2 CS má 550 koní a jede přes 300 km/h

Foto: Dähler

Švýcarský úpravce Dähler si vzal do parády nejostřejší BMW M2 – zbrusu novou verzi CS. Kromě zlatých kol a dalších vizuálních úprav rozšiřuje především stádo koní pod kapotou. Nabízí se dvě modifikace, přičemž ta výkonnější z benzinového šestiválce dostane 550 koní.

Článek

Sériové BMW M2 CS je z výroby pěkně ostře nabroušená okresková zbraň. Pohání ho totiž přeplňovaný řadový šestiválec S55 o výkonu 450 koní a 550 Nm, takže na stovku vystřelí za pouhých 3,8 sekundy a peláší až 280 km/h. Proto má oproti běžné M2 snížený podvozek, výkonnější brzdy a řadu dalších úprav. Zkrátka hodně dobře naladěný sporťák! Zase se ale našel někdo, komu to nestačilo...

Mluvíme tu o švýcarském úpravci Dähler, který pro nedávno uvedenou M2 CS bryskně vyvinul tuningový kit. Výkonnější motor můžete mít hned ve dvou verzích: první úroveň představuje zvýšení výkonu na 520 koní a 700 Nm, druhá posouvá laťku až na hranici 550 koní a 740 Nm. U obou provedení vám hoši od Dähleru také odpojí omezovač rychlosti, takže snadno překonáte bájnou metu 300 km/h, která odděluje rychlá sportovní auta od strach nahánějících supersportů.

Tím ale úpravy nekončí, na svou M2 CS můžete dostat také novou výfukovou soustavu s jiným (rozuměj hlučnějším) výfukem (koncovky mají průměr 90 nebo 100 mm), vylepšené tlumiče, upravený bodykit (přední nárazník se třemi otvory uprostřed a vyboulení kapoty s dalšími otvory pro přívod vzduchu), kovaná dvacetipalcová kola ve zlaté barvě nebo sedačky, které vás pevněji obejmou.

Všechny položky lze zakoupit samostatně a rozhodně nevyjdou lacino, třeba jen základní úprava motoru (přidání výkonu a deaktivace omezovače nejvyšší rychlosti) přijde na 3 920 švýcarských franků (98 tisíc korun). Ale z už tak dost rychlé M2 CS udělají skutečnou silniční raketu, takže se určitě vyplatí!

Reklama

Načítám