Hlavní obsah

Blíží se historicky největší živá česká aukce historických veteránů. Retro Garáž chce být rekordní

Foto: Retro Garáž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 27. dubna 2024 se už blíží a to znamená, že brzy vypukne auto-moto burza spojená s živými aukcemi veteránů, která se jmenuje Retro Garáž. Tato tradiční událost se ve svém jarním termínu chce zapsat do historie, nabídne totiž nejvíce motorových vozidel k prodeji, takže mohou padat rekordy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

O jarní Retro Garáži už asi víte, že? Ne? Tak se podívejte na naše články, kde jsme detailně rozebírali jednak nabízená auta (ČLÁNEK ZDE) a také nabízené motocykly (ČLÁNEK ZDE).

Připomeneme, že v rámci automobilů bude nejzajímavější Škoda Favorit v provedení MTX Roadster, zachovalá Škoda 110 R nebo také Citroën ID, což je derivát známějšího modelu Citroën DS, na nějž dodnes hojně odkazuje současná značka DS Automobiles.

Foto: Retro Garáž

Fáčko bez střechy? Bude začínat na částce 600 000 Kč.

Z hlediska motorek bude zajímavé pozorovat, za kolik se prodají všechny tři typy Jawy 250 Pérák, vzácný Ogar z roku 1948, tovární enduro od Jawy jménem Bitrak nebo půllitry Jawa Rumpál, Jawa 500 OHC typ 15/01 či ne tolik známý britský BSA Blue Star.

Každopádně se bude dražit celkem 31 vozidel, některá z nich mají potenciál jít do vyšších statisíců, zatímco jiná i přes milion. Pokud se tedy zadaří, mohly by padnout nějaké ty rekordy. K tomu bude dopomáhat rovněž telefonické, ale i online přihazování realizované skrze portál Aukro.

Foto: Retro Garáž

Do tomboly si budete moct přikoupit i další lístky, abyste případně odjeli z akce autem.

Navíc každá návštěvnická vstupenka bude slosována do tomboly (plus si lze koupit další tombolové lístky), kde můžete vyhrát kromě mnoha dárkových předmětů také dvě pecky. Tou první je motocykl Jawetta a tou druhou je… Auto! A to plně pojízdná Škoda 125 na platných dokladech a s veteránskými značkami.

Kromě živých aukcí, které začínají od 11:00 hodin, se bude konat klasická burza dílů, literatury, doplňků, ale i celých vozidel. Klasicky nebudou chybět prezentace klubů či jiných auto-moto řemeslných činností. O jídlo také nebude nouze, na místě bude několik stánků s občerstvením včetně točeného piva.

Foto: Retro Garáž

V aukci budou i zajímavé motorky, třeba tohle enduro od Jawy jménem Bitrak.

Takže si do kalendáře zapište sobotu 27. dubna 2024 od 8:00 hodin, kdy se otevírají brány areálu Výstaviště v Lysé nad Labem, kde se jarní Retro Garáž uskuteční. Pro živé aukce musíte vyběhnout do patra hlavní budovy, zatímco všude kolem (venku i uvnitř) bude probíhat burza. Celá událost pak skončí nejpozději v 16:00 hodin.

Vstupné na Retro Garáž je jednotné, a to 150 Kč (lze koupit i online) s výjimkou dětí do 150 cm, které se na akci dostanou bezplatně. Parkování je možné v okolí areálu, vlak staví hned u vstupu.

Načítám