Hlavní obsah

Tyhle japonské reklamy vás donutí uvažovat o novém autu

Foto: Archiv Garáž.cz

Svět japonských reklam je bizarní červí dírou, která vás zavede do úplně jiné dimenze. Pokud jste někdy viděli alespoň jednu, pravděpodobně jste se z toho dosud nevzpamatovali. A víte co? Jejich reklamy na auta nejsou žádnou výjimkou.

Článek

Přesto jsme se od téhle pětiminutové kompilace nemohli odtrhnout, protože jakkoliv je skutečně "jiná" a místy bláznivá, zároveň je v ní řada dobrých nápadů a snesitelného humoru. V tomhle ohledu sbírka reklamních spotů na kei autíčko Daihatsu Wake skutečně nepřipomíná typicky úchylné japonské spoty, ve kterých Arnold Schwarzenegger v divném kostýmu žóngluje instantními nudlemi, případně v nich japonští byznysmeni se šlehajícími plameny ze zadku ujíždějí na Godzille před robogejšami. Ne, tyhle reklamy jsou relativně chytrým vypíchnutím předností konstrukce běžného kei car, které je krátké ale vysoké, takže se do něj vejde nečekaně mnoho jindy neskladných věcí.

A víte co je na tom vůbec nejhorší? Že po takové pětiminutové masáži začnete po Daihatsu Wake nezřízeně toužit, ačkoliv víte, že má legračně maličký motor a pravděpodobně byste si na jeho design museli hrozně dlouho zvykat. A samozřejmě má volant na opačné straně. Ale stejně... někde tam vzadu v hlavě ten červíček hlodá.

Reklama

Načítám