Hlavní obsah

Toyota ukázala první linie nové Supry! Motory budou od BMW.

Foto: Archiv Garáž.cz

Černo-černá fotka nám ukazuje, že Toyota přiveze na autosalon v Ženevě koncept závodní Toyoty Supry, který předchází sériovému autu. Toho bychom se měli dočkat v průběhu roku, přičemž už víme, jaké motory budou sloužit k pohonu.

Článek

Příchod páté generace Toyoty Supra se blíží a my se již nemůžeme dočkat. Auto bude menší než generace čtvrtá, která byla spíše velkým GT modelem, výkonově na tom však bude podobně. Nová Supra je vyvíjená ve spolupráci s BMW, přičemž jejím sourozencem bude roadster Z5. Pod kapotou pak očekávejte rovněž jednotky z Mnichova.

Foto: Archiv Garáž.cz

Základem má být dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec, který nabídne 195 koní. Tento motor se však neukáže třeba v USA, tak totiž bude základ mít 250 koní a 400 N.m z jinak stejně velkého motoru. Vrcholem má být skvělý třílitrový řadový šestiválec, který známe z mnoha mnichovských modelů. Ten má mít 340 koní a 500 N.m. Všechny jednotky prý budou spojeny výhradně s osmistupňovým automatem, manuál bohužel není v plánu, což je velká škoda. Tyto hodnoty tak potvrzují již dřívější údaje z uniklé brožury vozu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Dalěí informace říkají, že kompaktní auto má mít slušnou hmotnost pod 1,5 tuny, tedy jako běžný současný ostrý hatchback. Na délku očekávejte necelých 4,4 metru. Základem pak mají být sedmnáctipalcová kola. 

Na autosalonu v Ženevě se pak ukáže koncept závodního vozu, který naznačuje, jak bude Supra vypadat. Sériové auto očekáváme později tento rok.

Reklama

Načítám