Hlavní obsah

Toyota Land Cruiser přijíždí v nezastavitelné verzi Namib

Foto: Toyota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Zatímco Defender se před pár týdny znovu narodil, jeho japonský soupeř a zároveň nejlepší kamarád Land Cruiser Series 70 si dál žije svým životem plným fantastických dobrodružství, ale také neskutečné dřiny. Na obojí je ještě lépe připravená nejnovější verze Namib, která se podle nekonečné pouště nejmenuje jen tak náhodou.

Článek

Toyota Land Cruiser je u majitelů nesmírně oblíbená – až natolik, že se jí odmítají zbavit, dokud zcela neumře. Což se díky odolnosti tohoto terénního speciálu nestane hned tak brzy. Neúnavný, nesmrtelný a nezastavitelný Land Cruiser je tak spolehlivým parťákem všech dobrodruhů, farmářů, horníků, lesníků a dalších lidí pracujících v náročném terénu, dokonce i vojáků.

Foto: Toyota

Na korbě odvezete vybavení tábora, fůru materiálu nebo celou jednotku povstalců

A nyní Toyota představuje ještě drsnější a odolnější verzi Namib pojmenovanou podle namibijské pouště, jedné z nejstarších a největších písečných ploch na zemi. Pick-up s dvojkabinou má na zakázku šitý offroadový podvozek s většími pneumatikami Cooper Discover S/T Maxx 267/75 R16, které roztáčí odolný turbodiesel 4,5 V8 s výkonem 205 koní a především 430 Nm již od 1 200 otáček!

Zvenku si jistě všimnete velkého ochranného předního rámu s dodatečnými LED světly a šnorchlu sání, trubková konstrukce vzadu pak nejen chrání při nárazu, ale také poskytuje oporu, až se budete snažit zdolat vysoko položenou korbu. Kromě béžového laku Sand Beige, který bude v namibijském písku poskytovat skvělou kamufláž, si ho můžete objednat také v bílé Ivory White, jež bude zase dobře chránit před vše spalujícími slunečními paprsky.

Kabina je pak navržená v čistě užitkovém stylu s odolnými materiály, přesto v ní najdete prostor, pohodlí, použitelný infotainment s navigací a nově i klimatizovanou schránku spolujezdce, kde můžete svou svačinu, léky, nářadí nebo náboje do Kalašnikova udržet pěkně čerstvé.

Land Cruiser Namib tak ve verzi královny pouště vypadá vážně lákavě a odhodlaně podniknout jakkoliv bláznivou cestu nebo se vrhnout na sebenáročnější úkol. Má to jen jeden háček (tedy kromě ceny v přepočtu kolem 1,5 milionu korun) – Namib byl postavený pro trh v jižní Africe, takže ho v ČR neseženete. Tedy alespoň ne oficiálně. Můžete se ale stavit u specialistů Dajbych (Plzeň/Praha), kteří se dovozem a legalizací Land Cruiseru Series 70 zabývají, a dlouho prosit, aby ho zkusili dostat na české značky. Nebo aby vám postavili nějaký podobný kousek…

Reklama