Hlavní obsah

Toyota chystá hybridní supersport!

Foto: Toyota

Hybridní sporťák Toyoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota chce vyrábět kladivo na McLaren a Ferrari! Povede se konečně automobilce vyrábějící hlavně spolehlivá a úplně obyčejná auta uspět v prestižním supersportovním segmentu?

Článek

I kují se pikle v zemi vycházejícího slunce… Toyota totiž velmi pečlivě připravuje, jak sama, ehm, naznačuje – „supersportovní vůz“. Jste natěšení? My taky!

Buďme upřímní. Letošní vítězství Toyoty v Le Mans bylo tak nějak nutností… ale zároveň i prvním krokem do úplně nové éry. Získala tím mnohem víc než jen vavřínové věnce. Hlavně zkušenosti. Otestovala technologie. A jelikož se šušká, že do tří let třída prototypů zanikne, pustí ho do světa dřív, než si možná myslíme!

Rychlý výčet čísel zní slibně – 2,4l twin-turbo V6 zkombinovaná s elektromotory bude dávat výkon kolem 980 koní. Takže nenechte se zmást, Toyota míří rovnou do nejvyšší ligy k McLarenu, Astonu a Ferrari! „Účast ve světové vytrvalostní sérii nám dala možnost posunout naše znalosti hybridního pohonu ještě dál,“ oznamuje šéf závodního týmu Toyota Gazoo Racing Šigeki Tomojama.

Jasně, inspirace závodní plackou TS050 je evidentní. „Již v blízké budoucnosti budou ohromující výkon závodního vozu moci zakusit i naši zákazníci,“ dodává. Takže pro jistotu si to ještě jednou zopakujme. Toyota vážně připravuje výrobu, ehm, „supersportovního vozu“ vybaveného technologií z Le Mans a hodlá ho vypustit na silnice – bravo!

Reklama

Načítám