Hlavní obsah

Toyota Aygo X Prologue: Nákupní taška, která vám vyrazí dech

Foto: Toyota

Hleďte na budoucnost segmentu mini aut. Tohle je vize Ayga a je příjemně divoká

Připadá vám malé městské Aygo přece jen trochu nudné? Tak teď už nebude! Do parády si jej vzalo evropské designérské centrum Toyoty a udělalo z něj superstylovou nákupní tašku na kolech. Koncept s přívlastkem X Prologue navíc ukazuje, kam bude směřovat budoucnost segmentu mini aut.

Článek

Toyota to s malými auty naštěstí nevzdává, takže pokud vás čistá elektromobilita neoslovila, patrně budete moci sáhnout po malých, hybridních, ale pořád nějakým způsobem obyčejných autech.

Foto: Toyota

Koncept Aygo X Prologue ukazuje budoucnost vozidel segmentu mini

To se však netýká designu, ten evropské návrhářské centrum ED² japonské automobilky řádně vyšperkovalo. Představujeme Aygo X Prologue, koncepční budoucnost motorizovaných městských nákupních tašek.

Klasické Aygo, vyráběné mimochodem v Kolíně, už od roku 2005 platí za typického představitele segmentu mini vozů. Nabídne tedy zajímavou cenu i stylovost, takže zaujme nejen kurýrní služby, ale třeba také ženy, mladé muže, případně seniory.

Foto: Toyota

Design má sice na svědomí evropské studio, nicméně o samotnou realizaci se postarali návrháři z různých koutů světa

Mrkněte na přední i zadní světelný podpis, širokou masku chladiče, výrazné mlhovky, muskulární blatníky, velká kola, zvýšenou pozici za volantem, ostré profily nebo na zajímavý dvoubarevný lak karoserie.

Foto: Toyota

Díky unikátnímu světelnému podpisu si studii nelze splést

Výrazným barvám se nebraňte, bude jich přibývat, zvláště pokud milujete ostrá a svítivá provedení a nejsou vaším očím cizí ingredience typu chilli papričky, zázvor, wasabi, černý pepř nebo modré vločky metalického poprašku.

Foto: Toyota

Toyota má i něco pro milovníky extravagance – výrazné dvoubarevné lakování

Z praktického hlediska lze obdivovat zadní nosič jízdních kol, integrované podélné střešní nosiče nebo akční kamery upevněné v krytech vnějších zpětných zrcátek.

Jde sice jen o koncept, ale z praxe víme, že Toyota umí kolikrát překvapit. Stačí se podívat na studii modelu C-HR a na finální produkt – tolik zásadních rozdílů mezi nimi zase nenajdete. Takže jestli takhle nějak bude vypadat nové Aygo z Kolína, už nic neříkejte, vezměte si naše peníze a pár kusů nám vyrobte!

Reklama

Související témata:
Načítám