Hlavní obsah

TOP 5 ojetin - Zábava do 200 tisíc Kč s nízkým nájezdem

Foto: Archiv Garáž.cz

Zábava za volantem nemusí stát jmění, člověk se často královsky pobaví i s těmi levnějšími vozy. Tentokrát jsme tedy vybrali naši pětici zajímavých ojetin s jasně daným cenovým limitem, a to 200.000 Kč. A jak lze vidět, i za tuto cenu se dá vybírat z mnoha skvělých strojů, které navíc nemusejí mít mnoho najeto.

Článek

1. Chevrolet Camaro

Jednoduchý přímočarý stroj, který pálí zadní pneumatiky na počkání a hřmí svým 5,7 litrovým osmiválcem, to je Chevrolet Camaro, a to i tato zaoblená generace z devadesátých let. Tento konkrétní kus, který je nyní na prodej, je navíc zajímavý svým mrzkým nájezdem. Údajně totiž najel pouze 18 tisíc kilometrů! Přitom jde o stroj, který má výkon 286 koní a pomalý rozhodně nebude. A navíc se dokáže vejít do naší hranice, stojí totiž rovných 200.000 Kč. Více se o něm dozvíte zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

2. Honda Civic Type R

Sice vypadá jako pekařská dodávka a sedí se v ní jako na faraonově trůnu, ale tahle Honda dokáže i po letech rozmumpovat krev v žilách. Má totiž slavný atmosférický dvoulitr K20, který miluje otáčky a k němu skvostně řadící šestikvalt. Budete řadit jen tak pro radost a milovat ten zvuk v 8 tisících otáčkách! Tento konkrétní kus je navíc nesmírně zachovalý, po německém důchodci narozeném v roce 1935 a údajně má najeto pouze 70 tisíc kilometrů, to vše za 170.000 Kč. Ostatně podívejte se sami zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

3. MG TF 160

Tento roadster žil tak trochu ve stínu japonských konkurentů jako je Mazda MX-5 a hlavně Toyota MR2, která měla také motor před zadní nápravou. Přitom i MG umí nabídnout patřičnou zábavu za volantem, zejména když má pod kapotou točivou osmnáctistovku se 160 koňmi. Vůz na fotkách je přitom z edice 80 k osmdesátiletému výročí této britské značky a vzniknul v roce 2004. Od té doby najel jen 67.000 km a nyní je k dispozici za 179.000 Kč zde

Foto: Archiv Garáž.cz

4. Renault Twingo RS Cup

Za sedm let toho tento nejmenší ostrý Renault najezdil nemnoho, pouhých 24.000 km. Nyní tak může být váš za 180.000 Kč, a to se rozhodně vyplatí, protože podle nás patří k nejzábavnějším autům poslední dekády. Má nadšenou šestnáctistovku, hmotnost pouhou tunu, krátký pětistupňový manuál, který řadí skvěle, a hlavně přitvrzený podvozek Cup, který se nehodí do města, ale na zapadlé okresce předvede svá kouzla. Twingo žije ve stínu svých větších bratrů Clia a Méganu Sport, které také seženete pod 200.000 Kč, ale my bychom na něj rozhodně nezapomínali. Více zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

5. Honda Accord Type R

Posledním vozem z výběru je na praktický rodinný sedan, který však nějakým nedopatřením dostal nabroušený čtyřválec 2,2 litru s 212 koňmi a samosvorný diferenciál. Accord Type R je autem pro ty, kteří chtějí jak každodenní vůz pro své ratolesti a náklad, tak polykač okresek, který je bude královsky bavit. Tento konkrétní se chlubí pouze 81.000 najetými kilometry a zároveň rozumnou cenou 155.000 Kč, přičemž podle nás je nyní ideální čas, kdy si takové auto pořídit, protože pěkné kusy budou rapidně ubývat. Více zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám