Hlavní obsah

TOP 5 ojetin: Auta, která již na ceně neklesnou

Foto: Archiv Garáž.cz

I tento týden jsme zabrouzdali nabídkou ojetých vozů v Česku, tentokrát však hledáme auta, která mají potenciál minimálně uchovat vaše peníze. Můžete se tedy užívat skvělého stroje a vědět, že vás to nebude stát majlant.

Článek

1. Chevrolet Corvette C4

Čtvrtá generace Chevroletu Corvette je v současné době ta nejlevnější, kterou lze pořídit. I na ní lze však právě nyní pozorovat začátek růstu cen, což předchozí generaci postihlo již před několika lety. Kus, který vidíte na fotkách, pochází z počátku výroby a má tedy ještě emisně udušený osmiválec Crossfire o nevalném výkonu 205 koní. Na druhou stranu vozu nechybí bohatá výbava včetně paketu Z51, který obsahuje třeba samosvorný diferenciál či sportovní podvozek. A to vše ve stylovém balení a za cenu základní Fabie. Více o voze zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

2. BMW M3 E36 sedan

V současné době si cenu velmi dobře drží v podstatě jakékoliv BMW M3 s atmosférickým motorem včetně relativně mladé osmiválcové varianty. Pokud se vám však podaří najít generace E30, E36 a E46 v dobrém stavu za slušnou cenu, je to v podstatě jistá výhra. Nyní je na prodej tato M3 sedan s motorem 3.2 a šestistupňovým manuálem za dnes již v podstatě výhodnou částku 339.000 Kč a my opět zatoužili vlastnit legendární výtvor divize Motorsport. Více o voze zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

3. Porsche Cayman S

První Porsche Cayman se začíná stávat novodobou klasikou. Stojí podstatně více než příbuzný Boxster a v poslední době jeho ceny stagnují s tím, že je pravděpodobný mírný růst, byť to trochu věštíme z křišťálové koule. Silnější varianta S se šestistupňovým manuálem a nevelkým nájezdem za něco málo přes 700.000 Kč nám tedy přijde jako zajímavá nabídka. Zejména když získáte skvěle jezdící, vzrušující stroj vyrobený s precizností pro Porsche vlastní. Více o autě zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

4. Toyota Land Cruiser HZJ 78

Ceny legendární Toyoty Land Curiser HZJ 78, která se vyráběla ještě před dvěma lety, dosahují i u značně trápených kusů neskutečných výšin, klidně přes půl milionu korun, a to se jedná o jednoduchý užitkový stroj. Dá se koupit i nový za cenu šplhající k 1.5 milionu korun. Proto je zajímavý tento kus, který se objevil na prodej na německém serveru, ale je z České republiky a za rozumnou cenu 350.000 Kč. Poctivý nesmrtelný stroj, který bude mít vždy své skalní fanoušky. Více zde

Foto: Archiv Garáž.cz

5. Ford Focus RS

První generace Fordu Focus RS znamenala revoluci mezi ostrými hatchbacky, protože je to v podstatě první vůz, který byl stavěn dle novodobého receptu velké turbo, hodně koní a samosvorný diferenciál. A povedl se neskutečně, dodnes je považován z jednu z nejlépe jezdících předokolech a ceny hezkých kusů nikdy neklesly výrazně pod 300.000 Kč. Proto je to i nyní dobrý kup, zejména když dostanete rozumně spolehlivé, praktické a zároveň zábavné auto, které si drží cenu. Více o tomto kusu zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jaká auta jsou dobrou investicí?

Ne vždy plat, že ideln pro investice jsou pouze limitovan či sportovn stroje, jak dokazuje rapidn růst cen třeba Citronu 2CV či Trabantu. Obecně je však pravda, že ikonick stroje s karoseri kup či roadster maj lepš potencil stt se sběratelskm automobilem. Hodně zležna stavu, motoru a dalšch aspektech, kter dělaj z obyčejnho auta vůz neobyčejn.

Reklama

Načítám