Hlavní obsah

Tohle není malé levné SUV Mercedesu, ale klon z Číny!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mrkněte na fotku auta jen tak letmo a jistě vás první napadne Mercedes. Příď tohoto auta jako by z oka vypadla menším modelům značky. Jenže pak se zadíváte na shrbený zbytek karoserie a je vám jasné, že tady je něco špatně.

Článek

Čínské automobilky opět "vzdávaly hold" povedenému evropskému designu. To, co se líbí, tak jednoduše obšlehnou. A to je rovněž případ tohoto "Mercedesu. Na první pohled vypadá příď jako z modelů GLA, zbytek karoserie je však podivně úzký a vysoký. Ano, opět se jedná o kopii, tento klon se totiž jmenuje K-One a ve skutečnosti jde o malé elektrické SUV.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na délku měří 4,1 metrů a široký je pouze 1,7 metru, zatímco výška činí 1,6 metru. Tohle auto je tak o něco menší a proporčně jiné, než Mercedes GLA, ačkoliv vážní podobných 1400 kg. Plně elektrický automobil má elektromotor o výkonu slušných 130 koní. Přesto z nějakého důvodu činí maximální rychlost pouze 102 km/h. Baterie jsou lithium ionové od firmy Harbin Coslight Power.

Zatím není jasné, kolik takovéto auto v Číně stojí či jaký má dojezd. Nás to však trápit nemusí, protože do Evropy se tento klon rozhodně nedostane.

Reklama

Načítám