Hlavní obsah

Tipy: Prodloužený víkend s vůní benzinu

Foto: Special Drive/FB

Special Drive Trackday Most

Máme pro vás hned dvě dobré zprávy. Ta první je, že nás čeká prodloužený víkend s volným pátkem a pondělím! Ta druhá je, že nás během tohoto prodlouženého víkendu čeká hned několik velmi zajímavých srazů a setkání. Na své si přijdou jak milovníci jedné stopy nebo veteránů, tak třeba i pekelně rychlých super aut.

Článek

Máme radost, že s lepšícím se počasím začínají na silnice vyjíždět i auta, která byla doposud po několik měsíců ukrytá v garážích. Je prima v provozu potkat auto z dob našich babiček, naleštěný supersport nebo motorku, která vypadá, jako kdyby zrovna přijela z filmového natáčení. A tihle všichni si o prodlouženém víkendu dají dostaveníčko.

1. Special Drive Trackday Most

V pátek 19. dubna, kdy prodloužený víkend začíná, se na okruhu Mostě sejde 40 velmi rychlých aut, aby si jejich majitelé vyzkoušeli jak nový asfaltový povrch okruhu, tak i své vlastní dovednosti na trati. Podle pořadatele přijede Cayman GT4, Honda S2000, Mazda RX-8, 911 GT3, BMW M4, Subaru BRZ, Celica GT4, Caterham CSR 260 a spousty dalších. Rozhodně je se na co těšit! Na trať už se s nimi nedostanete, protože kapacita je zcela zaplněna, ale obdivovat je samozřejmě můžete přijet. A vstup je zdarma!

2. Den s historickou technikou Velký Osek

V sobotu 20. dubna pořádá Spolek přátel historické techniky ve Velkém Oseku již 5. ročník výstavní a společenské akce „Den s historickou technikou“. Uvidíte jízdní kola, motocykly, auta, záchranářskou, vojenskou i zemědělskou techniku – nejen traktory, ale i další stroje a nářadí za traktor i za koně, nářadí a nástroje řemeslníků, předměty z vybavení dílen i domácností. Chybět nebudou soutěže pro velké i malé, tombola nebo spanilá jízda historických aut.

3. Tuning párty Vyškov

V pátek 19. dubna startuje na letišti ve Vyškově již tradiční tuning sraz, který potrvá do soboty do odpoledne. Nebudou chybět sprinty, soutěže o ceny nebo kaskadérská show. Vstupné je 300 Kč na osobu, ale děti a ZTP mají vstup zdarma.

4. První bouchanec 2019

V sobotu 20. dubna si dostaveníčko dají také motorkáři. První bouchanec je vlastně první vyjížďka a sraz v Jihomoravském kraji, konkrétně ve městě Rudice. V rámci akce proběhne žehnání motocyklům, vyjížďka, dobré jídlo i pití a spousta zábavy.

5. První jarní bublání 2019

Již 15. ročník oblíbeného srazu amerických aut se koná v sobotu 20. dubna v Jizbicích pod Blaníkem. Sraz je přístupný nejen pro členy klubu, ale pro všechny majitele a přátele amerických automobilů všech ročníků a kategorií, a také pro širokou veřejnost. Vítány jsou „ameriky“ všech ročníků a kategorií a také motocykly Harley-Davidson a Indian. Vstupné je pro pěší 50 Kč za osobu (děti do 13 let zdarma), vjezd americkým vozem 150 Kč (bez ohledu na počet osob v autě) a vjezd na US motocyklu 150 Kč.

6. XX. setkání italských automobilů

V sobotu 20. dubna pořádají Fiat Car Classic a Lancia klub v Poděbradech na kolonádě sraz italských krásek se čtyřmi koly. Těšit se můžete nejen na Lancie, ale i všechny ostatní italské automobilové značky, auta z dob minulých i současných.

7. Zahájení motosezóny

A ještě jednou zahájení motorkářské sezóny. Tentokrát ho v sobotu pořádá klub Orebikers support, který se na všechny příznivce jedné stopy těší v Chomutově. Chybět nebudou krásné ženy, ale také spanilá jízda, ohňostroj a dobré jídlo.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Související témata:
Načítám