Hlavní obsah

Tipy na víkend: Legendy nejen na Výstavišti

Foto: Lubor Kos/FB

Legendy – automobilová slavnost

Nadcházející víkend bude hodně zajímavý a garantujeme vám, že na své si přijde opravu každý. Na pražském Výstavišti se konají Legendy, jedna z největších auto a moto akcí letoška, ale do Česka dorazí i parádní závodní speciály. Chybět nebude ani spousta klidnějších a komornějších akci, které ale za návštěvu také stojí.

Článek

Pokud toho chcete stihnout víc, budete si muset nadcházející víkend pečlivě naplánovat. Auto a moto akcí se koná opravdu hodně a většina je tak zajímavá, že jejich návštěvu můžeme s klidným srdcem doporučit. Ať už se rozhodnete pro variantu, že chcete vidět vše, nebo se zaměříte jen na to pro vás nejzajímavější, přejeme hezký víkend a nezapomenutelné zážitky.

Legendy – Automobilová slavnost

O víkendu se v rámci akce Legendy na Výstavišti Holešovice představí až 1 000 exponátů, a to od historických automobilů až po vozidla pro blízkou budoucnost. Chybět nebude motorsport, tematické automobilové kluby, zážitky pro děti a mládež, nové vozy, sekce motocyklů, přednášky, umělecká díla. To nejlepší pak uvidíte v Pavilonu Elegance a Pavilonu Rychlosti. Vstupné na sobotu nebo neděli je pro dospělého 490 Kč, na pátek 390 Kč. Děti do 150 cm mají vstup zdarma, nad 150 cm platí 250 Kč, tedy stejně jako držitelé ZTP nebo senioři.

ADAC GT Masters v Mostě 

Šampionát ADAC GT Masters se vrací na sever Čech po premiéře v roce 2018. V mezinárodním seriálu závodů upravených supersportů kategorie GT3 se základnou v Německu se tradičně představí krásné a dravé vozy, například Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Ferrari 488 GT3, Aston Martin Vantage GT3 nebo Porsche 911 GT3 R. Jednodenní vstupné pro dospělého na místě vyjde na 875 Kč, v předprodeji 625 Kč. Víkendové vstupné na místě vyjde na 1 125 Kč, v předprodeji na 875 Kč. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

300 zatáček Gustava Havla

300 zatáček Gustava Havla je volný mezinárodní závod silničních motocyklů, který se jezdí v Hořicích v Podkrkonoší od roku 1936. Název vznikl z faktu, že po dvanácti kolech závodu ujede motocyklista na hořickém závodním okruhu přesně 312 zatáček. Závod se koná po celý víkend v Hořicích u Jičína a pro diváky je vstup zdarma.

Světová premiéra strojů Wang Motorcycles

V pátek a v sobotu se v Klasick Wheels store & coffee odehraje ukázka velmi zajímavých motocyklů. Firma Wang Motorcycles, která byla založena v roce 2008 v holandském městě Den Haag, přiveze do Prahy krásný stroj BMW R60 1978 Sidecar Fifty Shades of Grey a několik dalších neméně zajímavých motocyklů. Vstup je zdarma.

6. sraz Rolls-Royce & Bentley klubu

V sobotu se v Dubči u Prahy koná již šestý ročník srazu Rolls-Royce & Bentley klubu, ke kterému se přidá Lotus klub a další historická vozidla. Program začíná v 10 hodin a děti do 15 let mají vstup zdarma. Ostatní mají vstup za 200 Kč.

47. Rallye Český Krumlov

Jedna z nejstarších tuzemských automobilových soutěží je kromě FIA European Rally Trophy zařazena také do národního šampionátu soudobých a historických vozidel. Kulisu náročného sportovního podniku tvoří malebná příroda jižních Čech se startovní a cílovou rampou pod zámkem v Českém Krumlově. Servisní zóna a atraktivní divácká rychlostní zkouška jsou situovány na českobudějovické výstaviště.

Jarní Sosnění

Pořadatelé Czech Classic Car Clubu zvou majitele závodních a sportovních historických automobilů, aby si přijeli zazávodit na autodromu v Sosnové. Vítání jsou také majitelé unikátních závodních speciálů, aby je předvedli při demonstračních jízdách bez měření času. Při Sosnění stráví každý přihlášený během dne na závodní dráze minimálně jednu hodinu. Dopoledne je vždy jedna tréninková a jedna kvalifikační jízda, po obědě pak dvě závodní a kdo má zájem, tak ještě závěrečná se startem ve stylu Le Mans. Samostatnou kategorií jsou monoposty formule 3 a MTX. Vstupné pro diváky je zdarma.

Veteráni Jindřichohradeckem

Jihočeský autoklub VCC Jindřichův Hradec v AČR pořádá 18. května 2019 jubilejní 10. ročník orientační soutěže, zařazené do Jihočeského poháru historických vozidel a 5. ročníku Poháru federace 2019. Přejímka vozidel na Náměstí Míru v Jindřichově Hradci je od 8.30 do 10.00 hod., start do I. etapy je ve 12.00 hod. Počet startujících je omezen na 90 a pro diváky je vstup zdarma.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám