Hlavní obsah

Tipy na víkend: Auta v pohybu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I tento víkend bude nabitý zajímavými automobilovými akcemi. Kromě přehlídky elegance v Loučni se můžete těšit zejména na akční průjezdy, ať už v rally, či v závodech do vrchu. A nechybí ani sraz jednoho automobilového klubu.

Článek

Chateau Loučeň Concours d`Elegance

Snad jediná soutěž elegance veteránských automobilů na území České republiky proběhne po roční odmlce o tomto víkendu v parkovém areálu zámku Loučeň, který se nachází ve stejnojmenné vesnici na půl cesty mezi Nymburkem a Mladou Boleslaví. Desítky vozů reprezentujících krásu designu zde budou ke shlédnutí po oba dva dny a na konci víkendu budou vyhlášeny nejkrásnější automobily. Díky 70. výročí založení značky Ferrari se dá na akci očekávat větší množství vozů tohoto italského výrobce. A nejen ty. Snad jedinou nevýhodou je pak výška ceny vstupného - rovných 500 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

The Most Rally #2

Druhý ročník rallyové soutěže se jede už jako součást Rallysprint série vypsané Autoklubem ČR. K rychlostním zkouškám v uzavřeném areálu polygonu tentokrát přibydou i rychlostní zkoušky po komunikacích v okolí. Posun termínu soutěže z podzimu do pozdního jara má přinést teplotní komfort pro týmy i fanoušky. Vstup je zdarma a akce začíná již dnes!

Foto: Archiv Garáž.cz

Edda Cup - Kdyně-Koráb

Nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA cup se po roce vrací do Kdyně. Kultovní trať na Koráb přivítá o prvním červnovém víkendu závodníky, kteří zde změří své síly, aby bojovali o poháry a body do klasifikace této nezávislé série automobilových závodů. Velmi známá trať ve Kdyni je dlouhá 2 500 metrů s převýšením 105 metrů. Depo se nachází na parkovišti před kdyňskou plovárnou, odkud budou závodníci i startovat. Vše začíná v sobotu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Westlake Drift Challenge - Lausitzring

V Německu kousek od českých hranic proběhne třetí kolo šampionátu v driftu. Jízdu řízeným smykem bude hostit okruh Lausitzring a protože se jedná o zahraniční závod českého mistrovství, tak se dá očekávat množství tuzemských jezdců. Ty budou doplňovat i polští a němečtí závodníci. Akce začíná tréninkovými jízdami již dnes, to hlavní však zůstává na sobotu.

Foto: Archiv Garáž.cz

5. sraz Renault Car clubu

Pokud jste fandové francouzského Renualtu, neměli byste v sobotu chybět na pátém sraze Renault Car clubu, který se koná na náměstí T. G. Masaryka v Bechyni. Očekávejte historické i nedávné vozy značky, stejně jako orientační soutěž, která začíná v 9:00 v Hluboké nad Vltavou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám