Hlavní obsah

Tento malý starý Peugeot stojí 1.250.000 Kč! Proč?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujeme youngtimery a chápeme, že automobiloví hrdinové našich dětských let mají nyní v perfektním stavu cenu zlata. Jenže někteří prodejci to vyloženě přehánějí a tenhle Peugeot 205 GTi je toho důkazem.

Článek

Tohle je krásný příklad zachovalého youngtimeru. Tento Peugeot 205 GTi v barvě Miami Blue má na tachometru pouhých 17 tisíc mil, tedy asi 27.000 kilometrů. A údajně je v perfektním stavu, kdy vše funguje a je prvotřídně zachovalé. Přesto někdo může namítat, že se jedná pouze o verzi s šestnáctistovkou, nicméně u takovéhoto sběratelského kousku to nemusí hrát až takovou roli, prostě je to to legendární GTi v nevídaném stavu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Takže, kolik byste za podobný vůz byli ochotni dát? 200, 300 tisíc? Půl milionu? I to je obrovský balík peněz. Jenže pozor, za tohle auto prodejce žádá 43.000 liber, tedy v přepočtu na koruny asi milion a čtvrt! A za takové peníze můžete mít třeba lehce jeté Porsche Cayman, BMW 1M Coupe, anebo cokoliv jiného. Auto prodávají britové z Classic Heroes a pro nás má ještě tu nevýhodu, že volant je samozřejmě vpravo. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nicméně pojďme si ještě říci ten příběh, který se za autem skrývá. Koupila si ho jedenašedesátiletá paní v roce 1991. Nyní když je jí 87, se rozhodla pověsit řidičské rukavice na hřebík a auto prodat. Za tuto cenu to však půjde těžko.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zdroj: Carthrottle.com

Reklama

Načítám