Hlavní obsah

Svět se zbláznil: Mazda 6 se představuje jako kabriolet!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne, tohle není žádná počítačově upravená fotka ani vtip, opravdu vidíte reálný čtyřdveřový kabriolet na základě Mazdy 6, který bude jezdit po silnicích. Správně ale tušíte, že to má tak trochu háček...

Článek

Mazda 6 je náš oblíbený sedan střední třídy. Jezdí skvěle, vypadá ještě lépe a má skvěle fungující atmosférické benzinové motory. Jenže postavit z tohoto auta kabriolet? Pro mnohé je to sen, který se však nyní svým způsobem splnil. Na fotografiích můžete vidět Mazdu 6 bez střechy, které však stále zůstaly čtyři dveře. Není to ovšem stroj určený zákazníkům, jedná se totiž o speciální přehlídkové auto! Vůz v této funkci nahradil model RX8, který byl rovněž dekapitován a přibylo mu madlo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podstatou tohoto auta je, aby lidé v něm byli vidět. Podlaha je nyní vzadu zvednutá o 20 centimetrů a sedadla dokonce o 40 cm, aby byli převážení lidé pěkně na očích davu. Díky tomu se navíc uvolnilo místo pro dodatečné vyztužení podvozku a podlahy vozu. Celý tento stroj dokončil tým několika lidí za půl roku. A my musíme říci, že otevřené Mazdě 6 to docela sluší. Kdyby dostala jen dvoje dveře a odstranilo by se nezbytné madlo, mohl z ní být zajímavý konkurent kupříkladu k Opelu Cascada.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám