Hlavní obsah

Suzuki Swace: Další kopie Toyoty. Proč?

Foto: Suzuki

Toyota Corolla TS? Ne ne, tohle je Suzuki Swace

Automobilka Suzuki představila světu nový model, který však už všichni dobře znají. Nedíváte se na Corollu TS, nýbrž na Suzuki Swace – takřka identickou kopii. Po krátké době jde už o druhý převzatý vůz od Toyoty. Proč to Suzuki dělá?

Článek

Po představení plug-in hybridu Across (Toyota RAV4) se nyní dočkal premiéry i hybridní model Swace, který až na detaily kopíruje Toyotu Corollu TS (kombi).

Nejvýraznějším prvkem přídě jsou diodové světlomety s dvojitou optikou a šestiúhelníková horní mřížka chladiče. Společně tvoří jeden celek, který vizuálně rozšiřuje karoserii. K dalším zajímavým prvkům exteriéru patří aerodynamické střešní ližiny, lehké páté dveře vyrobené z pryskyřice a sportovně tvarované 16palcové ráfky z lehkých slitin. K dispozici je též sedm barevných odstínů laku – dva druhy bílé, stříbrná, černá, tmavě modrá, hnědá a bronzová.

Foto: Suzuki

Rovněž uvnitř jde o takřka identickou kopii Corolly

Kabina kombinuje měkčené obložení a ozdobné prvky, přičemž příjemný dojem dotváří při jízdě ve tmě ambientní osvětlení interiéru. Výbavou jde rovněž o Corollu, takže se můžete těšit na multimediální systém s 8palcovou dotykovou obrazovkou, mobilní konektivitu nebo na bezdrátovou nabíječku telefonů. Mimo vyhřívaných sedaček bude k dispozici i vyhřívaný volant.

Foto: Suzuki

Zavazadlový prostor nabídne základní objem 596 litrů, který po sklopení sedadel vzroste na 1 606 litrů

Hybridní soustava kombinuje benzinovou osmnáctistovku, elektromotor a trvanlivou převodovku e-CVT, proto celkový systémový výkon činí 122 koňských sil. Stejně jako originál i Swace umí omezenou rychlostí jezdit čistě na elektrický pohon. Vozidlo se taktéž pyšní třemi jízdními profily, které upravují reakci škrticí klapky. V rámci asistenčních systémů se můžete těšit na devět pomocníků, opět převzatých od Corolly.

A proč to všechno? No přece kvůli starým známým emisím. Značka se tímto snaží snížit celkový (flotilový) balíček vypouštěného oxidu uhličitého, aby nemusela platit nesmyslné ekologické pokuty. Nemějme jí proto spolupráci s Toyotou za zlé, vždyť díky tomu stále prodává takové čtyřkolové borce, jakým je třeba Suzuki Jimny, byť už jen ve dvoumístném provedení.

Reklama

Načítám