Hlavní obsah

Stylové české kabrio? Plážová Škoda je bohužel jen koncept

Foto: Archiv Garáž.cz

Kabriolet pro lidi Škoda asi nikdy nepostaví a dny Citigo se chýlí ke konci. To ale neznamená, že by studenti škodovácké školy nemohli dostat za úkol, jak ho pro věčné reptaly trochu zatraktivnit.

Článek

Jak udělat z městského prcka opravdového elegána? Jednoduše mu uříznete střechu a necháte se trochu inspirovat plážovými buginami od Volkswagenu. Studenti do téhle přestavby utopili nějakých 1500 hodin a rozhodně nešlo jen o práci s flexou. Koncept jménem Element má totiž kromě nového interiéru i úplně nový motor. Resp. ho nemá. Jak si to vyložit? Místo nízkoobjemového benzínu se totiž pod kapotu nastěhoval elektromotor, což znamená, že se můžete po pláži pohybovat jako tichošlápek a nekazit ostatním atmosféru (doslova). Automobilka údaje o jednotce pod kapotou nezveřejnila - dá se očekávat, že jde o některý z elektromotorů, který se objeví v budoucích sériových modelech.

Foto: Archiv Garáž.cz

Skalpované Citigo Element se v rámci konceptu postaví bok po boku nedávnému konceptu Citijet, kterým automobilka ohromovala na srazu GTI Treffen u Wörthersee. I tehdy šlo o práci studentů, která stahovala k mladoboleslavského stánku hodně lidí. Je rozhodně potěšitelné, že se Škoda podobným legráckám věnuje. Studenti mají co dělat a my se občas můžeme zasnít jaké by to bylo, kdyby ta naše lidová značka "ustřelila" a postavila sporťák nebo kabriolet.

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše ZDE!

Reklama

Načítám