Hlavní obsah

Stodvacítka, Užovka, eMko, Rapid a Garde

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utajované prototypy a raritní kousky od Škodovky, které jste pravděpodobně nikdy neviděli, najdete v našem novém videodokumentu.

Článek

Pro všechny členy naší redakce je to z pohledu škodovky zlomový model. Všichni jsme se Škodou 120 a jejím dalšími variantami prožili své mladí, někdo byl starší někdo zase mladší, ale určitě každý z nás se minimálně jednou dostal za její volant. I přesto, že se příliš chvály nedočkala, se nám líbí a máme jí rádi. Budete překvapeni, kolik zajímavých provedení, prototypů a modelů jsme našli! A to ještě nejsou všechny. 

V jedinečném dokumentu se tak můžete podívat třeba na první prototyp modelu Garde, který byl vyvinut ještě před uvedením Škody 120 na trh či na její pracovní verzi Furgonet, o kterou se pokusili naši bratři na Slovensku. V dokumentu nechybí různé druhy sportovního kabria Rapid, včetně unikátní upravené verze Gunsch, která vznikla na konci osmdesátých let v Německu.

Dále uvidíte vozy Škoda Locusta, Škoda 130 LR, Rapid i Garde Cabrio, Škoda SP, oficial, transaxle, předokolku nebo designový Rapid Gunsch.

Tahle modelová řada je pro škodovku stejně důležitá, jako například legendární závodní 130 RS. Po ní totiž přišlo spojení s koncernem VW Group a německá éra, která ovlivnila pozdější modely. 

Reklama

Načítám