Hlavní obsah

Stěžoval si, že ho na Ringu sestřelilo BMW, ale…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si začnete stěžovat, že vás jiný řidič vytlačil do svodidel, je dobré být si tím jistý. V tomto případě totiž incident mezi trojkovým BMW a Fordem Focus RS natáčelo třetí vozidlo a ukázalo se, že k žádnému vytlačení nedošlo.

Článek

Volné jízdy na Severní smyčce Nürburgringu jsou zvláštní událostí. Lidé totiž jedou na závodní trati, která však v tu chvíli je běžnou zpoplatněnou jednosměrkou. Mělo by se tedy jezdit s rozvahou, předjíždět zleva a obecně dávat pozor na ostatní řidiče. Mnozí si však chtějí trať pořádně užít, a tak jedou v podstatě naplno, zatímco jiní se nedrží u pravého okraje, i když jsou pomalejší, a brzdí tak ostatní.

V podobném duchu se nesl rovněž incident na videu. Za pomalejším BMW, které se nechtělo uhnout ke kraji, se držel řidič Focusu RS. V jedné chvíli to již nevydržel a začal předjíždět na ne zcela vhodném místě, záď auta se mu nadlehčila a on v přetáčivém smyku skončil ve svodidlech. Rána to nebyla malá, tak snad se mu nic nestalo. Tento řidič si však následně stěžoval na fóru, že jej BMW vytlačilo a prosil o registrační značku vozu. Tohle video však ukazuje, že k vytlačení ani kontaktu nedošlo...

Reklama

Načítám