Hlavní obsah

Sledovat zrod RWB Porsche je radost...

Foto: Archiv Garáž.cz

Miluju práci, mohl bych na ní koukat celé hodiny. Tohle rčení potvrzuje nejen spousta reality show o mechanicích, co staví auta, ale i tenhle dokument o dalším širokém poršáku. Nakai-san se opět vytáhnul.

Článek

Akira Nakai a jeho dílna Rauh-Welt Begriff (RWB) je poměrně kontroverzní postavou. Někteří nedají na jeho ruční práci dopustit, jiní zas kroutí hlavou, že všechno měří od oka, sváří bez brýlí jen tak na koleně a většinu věcí na autech dělá podle citu. Jenže právě proto mu lidé platí spoustu peněz a zvou ho přes půl světa k sobě do garáže, aby jim auto postavil. Chtějí na něm mít otisk mistra, který si dělá věci po svém a vždycky mu to pasuje tak, aby z toho vyšla širokánská krása - možná pomíjivá, možná budou časem tuningové trendy zase jinde, ale když sledujete Nakaie při práci v tomhle nádherném dokumentu, nemůžete jeho vizi a dřinu přejít mávnutím ruky. Tohle je prostě paráda.

Počkejte si do konce, kdy se konečně tenhle zelenáč probudí k životu a skrz svoje nafouklé blatníky pustí decibely. Kdo na to má, tomu RWB rozhodně přejeme... pro mnohé zbytečná kosmetika, pro nás jasná touha odlišit se, které budeme vždycky fandit víc, než milionářům, co jdou bez rozmyslu pro sériové Lambo, protože s ním budou moct házet cukrbliky před diskotékou. I v Česku se mimochodem rodí jedno RWB Porsche, jehož stavbu bedlivě sledujeme. Není vyloučeno, že podobné video se brzy narodí i u nás...

Reklama

Načítám