Hlavní obsah

Škodovka odhalila, jak vznikal interiér novinky Vision RS

Foto: Škoda Auto

Interiér studie vozu Vision RS vypadá sportovně a futuristicky

Před týdnem automobilka Škoda zveřejnila první oficiální informace o nové sportovně laděné studii vozu Vision RS, kterou představí na podzimním autosalonu v Paříži, ještě předtím jsme získali špionážní fotky od jednoho z čtenářů Garáže. Teď Škodovka přidala i unikátní video, které ukazuje, jak vznikal interiér této horké novinky.

Článek

Podle zákulisních informací by se mělo jednat o nástupce Rapida. Auto by mělo být postavené na nové platformě MQB a mělo by zapadat přibližně do stejné kategorie jako Volkswagen Golf. Ačkoliv veřejnost spatří podobu studie Vision RS poprvé naživo až na začátku října během pařížského autosalonu, už nyní si můžete udělat představu o tom, jak vypadá její interiér. Škodovka totiž zveřejnila nejen jeho skicu, ale také video, které ukazuje, jak v designovém studiu od počátku vznikal.

Video diváka zavede do designového studia v české metropoli, které se nachází nedaleko Tančícího domu nebo paláce Žofín. První návrhy budoucích modelů značky Škoda totiž nevznikají pouze v designovém studiu v mladoboleslavské Česaně, ale i v inspirativním prostředí secesní budovy na pražském Masarykově nábřeží.

Designér ve videu skicuje sportovní a vzdušný interiér se sedadly, která se v něm jakoby vznášejí. Interiér dále zaujme kombinací karbonu s křišťálem, výraznými světelnými efekty a stylovými detaily ze světa motoristického sportu. „Studie Škoda Vision RS dává nahlédnout do budoucnosti modelů RS značky Škoda,“ uvádějí zástupci automobilky.

Ve videu se můžete podívat, jak od počátku design nového interiéru vznikalVideo: Škoda Auto

Protáhlá přístrojová deska s karbonovými prvky přebírá symetrické kontury masky chladiče. „Dekor palubní desky studie Vision RS se skládá z ručně broušeného křišťálu ze společnosti Lasvit. Přístrojová deska obsahuje speciální animace s designem RS a je osvětlena efekty sladěnými s dotykovou obrazovkou infotainmentu,“ popisují futuristický vzhled interiéru zástupci mladoboleslavské automobilky.

V karbonovém středovém panelu je prostorový rám inspirovaný soutěžními vozy s integrovaným systémem řazení automatické převodovky DSG. Karbon je také použit na dekoračních lištách, výplních dveří a skořepinách sedadel. Vedle sportovního vzhledu má být u studie Vision RS kladen také mimořádný důraz na šetrnost k životnímu prostředí. Použitá karbonová vlákna tvoří ze 100 procent recyklovaný polyester a potahy sedadel jsou z veganské alcantary.

Líbí se vám nová studie Vision RS?
Ano, bude to hezké auto
82,7 %
Ne, dávám přednost jiným vozům
17,3 %
Celkem hlasovalo 956 čtenářů.

Reklama

Načítám