Hlavní obsah

Škoda zvažuje více RS. Bude to Superb, Kodiaq či Fabia?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Octavia je v současné nabídce modelů RS od Škody smutně osamocená, čehož si vedení automobilky všimlo. Plánuje tedy přidat do nabídky další ostré stroje, pravděpodobně včetně SUV!

Článek

Dva až tři roky nás údajně dělí od příchodu dalších modelů RS mladoboleslavské automobilky. Vedení nyní zvažuje, které vozy udělat v ostřejší variantě a zdá se, že ve hře je nejen Superb či Fabia, ale i nyní netrpělivě očekávané SUV Kodiaq! Podle Bernharda Maiera, generálního ředitele Škody, mají vlajkové lodě značky velký potenciál pro vrcholnou variantu.

Jak by takový ostrý Superb mohl vypadat, se podívejte na návrzích jednoho z grafiků. Rozloučit se však nadobrou máme s ostrou Fabií. Verze RS by sice byla skvělá, ale s největší pravděpodobností by nevydělávala, což je údajně hlavní problém.

Superb a Kodiaq RS by pak mohli používat shodný motor, dvoulitrové turbo známé z Golfu R, navíc spojené s pohonem všech kol. Výkon 320 koní zní slibně, co říkáte?

Reklama

Načítám