Hlavní obsah

Škoda na výstavě Techno Classica ukáže "Porsche východu"

Foto: Archiv Garáž.cz

Právě dnes začíná v německém Essenu výstava Techno Classica, která se věnuje převážně zajímavým vozům dob minulých. Na výstavní ploše nebude pochopitelně chybět ani jedna z nejstarších automobilek světa, Škoda, která přiveze několik unikátů.

Článek

Hlavní hvězdou stánku Škody na výstavě Techno Classica bude "Porsche východu" a nejúspěšnější český závodní stroj, Škoda 130 RS. O tomhle autě jsme vám již napsali mnoho a uspořádali jsme dokonce besedu s rally závodníky, kteří s tímto strojem jeli v roce 1977 Rally Monte Carlo. Václav Blahna s Lubislavem Hlávkou tehdy vyhráli svou třídu a celkově byli dvanáctí. Kupé s třináctistovkou o výkonu 140 koní tedy bude hrdě reprezentovat české barvy.

Foto: Archiv Garáž.cz

V roce 1935 Škoda představila v rámci Prague Motor Show další stroj, který je pro automobilku převratným a jenž bude k vidění v Essenu. Jedná se o Škodu 935 Dynamic, která má aerodynamický tvar karoserie a byl to první prototyp značky s tímto vnějším vzhledem. Vodou chlazený boxer leží před zadní nápravou, takže se vlastně jedná o vůz s motorem uprostřed. Dvoulitr o výkonu 55 koní dovoloval vozu dosáhnout rychlosti 140 km/h. Uvidíte ale i další zajímavé stroje české značky. Výstava trvá ode dneška do 9. dubna.

Reklama

Načítám