Hlavní obsah

Škoda Kodiaq už jezdí jen s drobným maskováním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmimístné SUV Škody, jehož předobraz jsme mohli vidět na ženevském autosalonu jakožto koncept Vision S, se pomalu blíží do sériové výroby. Zároveň se objevují spekulace o tom, že by se Škoda mohla dostat na americký trh!

Článek

Minimální maskování na sobě nyní vozí prototypy Škody Kodiaq, prvního sedmimístného SUV mladoboleslavské automobilky, které se oficiálně odhalí nejspíše ještě tento rok. Vůz dostane paletu motorů převzanou ze Superbu, základem by tak měla být čtrnáctistovka TSI, vrcholem naopak dvoulitr. Hlavní ale budou dvoulitrové diesely.  Nyní se však objevila zajímavá zpráva, že v USA si nechal koncern Volkswagen registrovat některé názvy Škodovek. Bude to tedy znamenat příchod české značky na tamní trh? To není tak jisté, možné rovněž je, že Volkswagen usoudil, že automobily Škoda zaměřující se na komfort a prostornost budou americkému trhu sedět více než dražší Volkswageny a proto je zařadí do nabídky. Může to však být pod znakem VW, protože Volkswagen má v USA přecejen dlouhou tradici, byť se mu poslední roky příliš nedaří, což bylo umocněno kauzou Dieselgate. Každopádně jsme zvědavi, co z toho vlastně vznikne.

Reklama

Načítám