Hlavní obsah

Škoda Kodiaq: Nové pózy velkého SUV

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Škoda na začátku září konečně oficiálně představila nové velké SUV Kodiaq. Byla to velká sláva a ještě aby ne, když má potenciál stát se jedním z nejúspěšnějších modelů značky. Na internetu se ihned začaly objevovat obrázky toho, v jakých variantách se může Kodiaq následně objevit. Které z nich jsou reálné, a které spíše úsměvné?

Článek

Rozhodli jsme se, že posbíráme všechny možné fotky a zkusíme si zaspekulovat, kterou z variant bychom mohli vidět na evropském trhu. Už teď je jasné, že o nové velké SUV bude zájem a škodovka stoprocentně nezůstane pouze u jedné varianty.

1. Škoda Kodiaq Monte Carlo

Asi jedna z nejpravděpodobnějších verzí, která se může v prodeji objevit relativně brzo. Jde o lepší výbavou, kterou nyní škodovka aplikuje na většinu modelů, včetně menšího SUV Yeti. Verze Monte Carlo má za úkol vylepšit exteriér a interiér vozu a tady se to opravdu daří. Zvolená červeno-černá kombinace škodovkách sedí stejně, jako větší kola a vylepšená výbava. A podle počítačového renderu by to slušelo i Kodiaqu.

Foto: Archiv Garáž.cz

2. Škoda Kodiaq RS

No tady to moc pozitivně nevidíme. Ve škodovce se sportovními variantami RS šetří a v tuto chvíli ji máme pouze v modelu Octavia. Na druhou stranu SUV jsou stále oblíbenější kategorií a u Seatu se mluví o tom, že model Ateca zřejmě dostane nabroušenou verzi Cupra s výkonem 300 koní a pohonem všech kol, převzatou z modelu Volkswagen Golf R. Kodiaq RS by mohl mít pohon všech kol a přeplňovaný dvoulitr o výkonu 280 koní. Pro automobilku by to bylo extrémně jednoduché a pouze by přidala vylepšení vzhledu a vyšší cenu.

Foto: Archiv Garáž.cz

3. Škoda Kodiaq Coupé

Tahle karosářská verze vypadá jako nejméně reálná, ale abychom se nedivili. Několik spekulací o snížené střeše u našeho SUV už proběhlo a když se podíváte k ostatním značkám, tak tam se právě o tohle snaží. Například Mercedes-Benz přidává další a další varainty modelů SAC, tedy SUV s designem kupé. Pokud škodovka chce bohatší zákazníky, tak tohle je jedna z cest, jak je získat pod svá křídla. Ani za tuto variantu bychom se nezlobili.

Foto: Archiv Garáž.cz

4. Škoda Kodiaq Pick-up

Tato varianta dle našeho názoru určitě nevznikne. Jasně i kategorie pickupů získává na oblibě, ale nemyslím si, že by to pro VW Group mělo nějaký větší přínos. V nabídce má Amarok a skupina zákazníků není tak velká, aby uspěly dva modely z jednoho koncernu. To se spíše přikláníme k dodávce, k takovému českému Multivanu, o který by byl slušný zájem a stal by se konkurentem právě představené trojici vozů Proace, Traveller a SpaceTourer.

Foto: Archiv Garáž.cz

5. Seat Kodiaq

Realita a v Seatu o tom mluví. V celém koncernu bude v následujících třech letech mnohem více modelů kategorie SUV. Kromě velkého přijde ještě malé SUV, které bude pod modelem Ateca a Yeti. To přijde u Seatu dříve, než u škodovky a s tím velkým to bude zase opačně. Kodiaqu ve španělském hávu se dočkáme nejdříve za dva roky.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zdroj: autobild.de a x-tomi design

Reklama

Načítám