Hlavní obsah

Škoda Kodiaq 2.0 TDI opět zachycena na Ringu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Škodě Kodiaq již začíná prosakovat celá řada informací. Nejzajímavějí však je skutečnost, jak auto reálně vypadá a jezdí. To první ještě nevíme, to druhé můžeme usuzovat i z tohoto videa, kde se vůz s dvoulitrovým dieselem prohání na Nordschelife.

Článek

Vidět prohánět se velké SUV na Severní smyčcce Nürburgringu může působit nepatřičně, ale takový je dnes trend - automobilky na posvátné trati testují snad vše, co má čtyři kola. Kodiaq, který má 4.7 metru na délku a status prvního mladoboleslavského auta pro sedm lidí, si tam vyrazil v doprovodu Octavie a s dvoulitrovým dieselem pod kapotou, pravděpodobně spárovaným s pohonem všech kol a převodovkou DSG. Zajímavé je, že po trati se auto prohání s překvapivou lehkostí a samozřejmostí, dost možná tedy půjde o jízdně schopné SUV, byť vyloženě sportovnost rozhodně nečekáme.

Pod kapotou se pak mohou nacházet kromě dvoulitrových dieselů ještě benzinové agregáty, základem budiž čtrnáctistovka TSI se 150 koňmi, prozatimním vrcholem zase dvoulitr se 180ti hlavým stádem, přičemž ten postupně nahrazuje dosavadní osmnáctistovku napřič všemi modely koncernu.

Reklama

Načítám