Hlavní obsah

Obytňák za 13 milionů skrývá luxusní apartmán i garáž pro auto. Monstrum žene vpřed 7,7litrový motor

Foto: Concorde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utratíte-li za obytný vůz miliony, nechcete už žádné kompromisy. To si uvědomuje také společnost Concorde, která ze své novinky udělala nádherný byt na kolech i s vlastním parkovacím stáním.

Článek

Slyšíte správně, tento obytňák nejenže vás rozmazlí působivým komfortem, ale ještě si v něm můžete na klikaté italské serpentiny převézt svou milovanou víkendovku. Novinka Concorde Liner 1090 GIO je pojízdným apartmánem s mnoha luxusními benefity, ale také pořádnou cenovkou.

Auto přepravované vzadu však musí být nanejvýš 4,3 metru dlouhé a 1,4 metru vysoké. Zároveň nesmí vážit více než 1 400 kilogramů. To bohužel většinu moderních strojů z možné přepravy distancuje, v současné produkci nás napadá snad jen Mazda MX-5 či Alpine A110.

Automobilové stání snižuje strop vnitřní ložnice, nedostatkem pohodlí ale určitě trpět nebudete. V „relaxačním centru“ najdete obří manželskou postel, kterou dále doplňuje působivá koupelna s umyvadlem a vestavěným sprchovým koutkem. Mezi ložnicí a obývacím pokojem naleznete kuchyň ve tvaru U, které nechybí pracovní plocha, lednice, špíz na potraviny, varná deska, ale také mnoho úložných prostor.

Obývák si můžete objednat v nespočtu konfigurací, co do barev i materiálů. Candáta na kmíně si vychutnáte u jídelního stolu se dvěma lavicemi proti sobě a jídelním stolem uprostřed. Kapitánská křesla vpředu lze rovněž otočit do obývacího prostoru, čímž se počet míst k sezení ještě zvýší.

Zbrusu nový Concorde Liner 1090 GIO je posazen na podvozku od Mercedesu. Pod kapotou pracuje 7,7litrový řadový šestiválec s výkonem 299 koní a mamutím točivým momentem 1 200 newtonmetrů. Velikost obytného obříka se liší v závislosti na zvolené konfiguraci, ale může být až 11,5 metru dlouhý, 2,5 metru široký a vážit přes 12 tun.

A cena? Ta startuje na v přepočtu 13,2 milionu korun… Pokud tedy zůstanete u základu.

Reklama

Související témata:
Načítám