Hlavní obsah

Schumacher – Film na Netflixu má svůj první trailer

Foto: Shutterstock / cristiano barni

Těšíte se? Film slibuje nahlédnutí do soukromí legendárního jezdce, a přiblížit tak širšímu publiku jeho lidskou stránku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina z nás už patrně slyšela o tom, že na internetové televizi Netflix si budeme moci od 15. září pustit dokument mapující život jednoho z nejúspěšnějších jezdců Formule 1 – pilotování F1 byla však jen jedna z mnoha rolí Michaela Schumachera. Kromě závodnické legendy je také manželem Corinny, otcem Micka a Giny-Marie, ale i přítelem svého krajana Sebastiana Vettela. A právě Schumacherovu lidskou stránku dokument slibuje poodhalit.

Článek

Ne všichni jej během doby, kdy „chodil do práce“, měli rádi – někteří ho ba dokonce nenáviděli pro jeho nesmlouvavou povahu, chladnokrevnost na závodní trati a vůli kráčet v honbě za vítězstvím i přes mrtvoly, jak se lidově říká. Druzí ho zase milovali – ať už pro jeho obrovskou píli a dřinu, které mu během závodní kariéry byly vlastní, nebo třeba sympatické vystupování mimo kokpit závodního monopostu.

Foto: Shutterstock / cristiano barni

Film nemá mapovat pouze Schumachera jakožto závodníka, ale i jeho lidskou stránku se všemi klady a zápory – včetně těch kontroverzních

O známém pilotovi formule bylo napsáno mnohé. A ještě více po jeho nehodě v roce 2013, ovšem řadu záležitostí, o kterých jsme netušili, se můžeme již brzy dozvědět díky dokumentárnímu filmu, který se bude vysílat od 15. září 2021 na Netflixu – pozadí událostí, které formovaly jeho kariéru a jeho povahu, nebo co si o něm myslí rodiče, manželka, děti, případně přátelé a bývalí kolegové.

To a něco málo navíc nastiňuje první trailer k filmu Schumacher. Samotné video otvírá průjezd Michaela skrz tunel na trati v Monaku, ještě v rudém monopostu z Maranella, kdy je slyšet jeho hlas: „Stoprocentní dokonalost. S ničím horším jsem se neuměl spokojit.“ Následuje jeho otec Rolf: „Už jako malé dítě měl jasno o tom, co bude v životě dělat.“

Následují záběry z Michaelova dětství a jízdy na motokárách: „Jezdili jsme ve velmi skromných poměrech. Kde jiní vyhazovali použité pneumatiky, já jsem si je nasadil na motokáru a vyhrál jsem s nimi závod,“ vzpomíná v archivu dnes 52letý Němec.

„Od začátku jsem cítila, že je to někdo výjimečný,“ říká jeho žena Corinna. Pak se ke slovu dostanou dcera Gina-Maria a syn Mick, a nakonec se objeví i Sebastian Vettel, kterému byl Schumacher velkým vzorem a později se stal také přítelem. „Nikdo z jezdců nebyl jako on,“ vzpomíná současný jezdec týmu Aston Martin.

Ke konci se pak objeví prostřihy z dob Schumacherovy největší slávy doplněné o vzpomínky ostatních lidí z „branže“, jako je například Ross Brawn a dalších. Trailer pak končí nájezdem do monackého tunelu. Těšíte se?

Foto: Shutterstock/ zstock

Na trati byl svého času nesmlouvavý a neústupný, místy až agresivní. Mimo svoji „pojízdnou kancelář“ to však byl velký sympaťák

Na filmu pracovali Benjamin Seikel a Vanessa Nocker, lidé, kteří mají na kontě dokument o dalším významném sportovci, tenistovi Borisi Beckerovi. A je docela dobře možné, že se film ponese v podobném duchu jako velmi úspěšný dokument Senna, který mapoval kariéru a osobní život dalšího z velikánů motorsportu.

„Michael Schumacher přepsal standardy závodních jezdců a ve své době nastavil nový standard,“ prohlásila jeho dlouhodobá tisková mluvčí Sabine Kehm. „V jeho honbě za dokonalostí nešetřil ani sebe ani svůj tým, což nakonec vedlo k ohromnému úspěchu. Je tedy po celém světě uznáván nejen pro své řidičské umění, ale i pro vůdcovské kvality.“

Reklama

Načítám