Hlavní obsah

Šampion F1 Rosberg jezdí jedním z nejkrásnějších aut světa

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vyhrajete Formuli 1, očekává se, že budete jezdit ohromujícím autem. Jenže Nico Rosberg, šampion sezóny 2016, prokázal nebývalý styl a vkus. V jeho garáži sídlí jedno z nejkrásnějších aut světa!

Článek

V roce 1954 bylo tohle vůbec nejrychlejší auto na světě. A dodnes je považováno za jedno z nejkrásnějších. Jedná se o Mercedes 300 SL Gullwing a tuto okřídlenou krásku nám představí sám její majitel, což není nikdo jiný, než šampion Formule 1 pro rok 2016, Nico Rosberg. Fantastické auto s 215 koňmi z řadového šestiválce bylo natolik potentní, že se mohlo rozjet až na 260 km/h! Určitě vás tedy nepřekvapí, že ve své době s ním jezdily hvězdy, jako kupříkladu Sophia Loren, Clark Gable, Tony Curtis či pětinásobný vítěz Formule 1 Juan Manuel Fangio. Pokud vás tedy zajímá, jaké to je řídit tento skvost v ulicích Monaka a co na něj říká mladý expilot F1, pusťte is následující video.

Reklama

Načítám