Hlavní obsah

Rumunský starosta odstranil značky na křižovatce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle řešení nám tak trochu připomíná úpravy v českých městech. Zatímco my máme všude ostrůvky, retardéry a třicítky, v Rumunsku zašli ještě dále. Tamní starosta totiž nechal odstranit značky na křižovatce, aby zklidnil dopravu. Výsledek se dá očekávat, jako u jiných podobných řešení.

Článek

Ve jménu bezpečnosti udělat situaci mnohem nebezpečnější, to je věc známá i z Česka a pro příklady nemusíme chodit daleko, stačí se podívat na nová opatření v Praze, zužování pruhů a stavbu obrovských tramvajových ostrůvků. V Rumunsku ale zašli ještě dále, v jednom z měst totiž odstranili značky z křižovatky, aby dopravu zklidnili. Platí tedy přednost z prava, jenže říkejte to lidem, kteří tam jezdí mnoho let...

Podle starosty města se změna setkala jen s menšími problémy. To si ale nemyslí místní občané, kteří na strom u křižovatky připevnili kameru a výsledek můžete vidět zde. No, co na to říci.

Reklama

Načítám