Hlavní obsah

Nadšenci do amerických pick-upů Ram se poprvé sešli na samostatném srazu

Foto: Tucar

Každá tradice musí někde začít a nová tradice mezi srazy amerických aut se zrodila minulou sobotu v Plzni v areálu Plzeňského Prazdroje. Sem totiž najelo několik desítek vozů Ram (potažmo do roku 2010 Dodge Ram), aby odstartovaly první setkání svého druhu – příznačně pojmenovaný RamKemp.

Článek

Pro ty, co snad strávili několik posledních dekád v jeskyni, připomínám, že Ram je americký full-size pick-up. Jeho rodová linie se táhne od roku 1981, kdy se na trhu objevila první generace Dodge Ram, aktuální pátá je pak v nabídce od roku 2019. Ramy po roce 2010 už jsou ale pod samostatnou značkou Ram Trucks – tehdy se vedení koncernu rozhodlo, že od sebe oddělí osobní a užitkové modely značky Dodge.

Nechme však pojmenování stranou. Důležité je, že přestože je Ram (a jemu podobné obří pick-upy) americkou záležitostí, má velmi slušnou fanouškovskou základnu i v Česku. A protože se lidé okolo amerických aut obecně rádi potkávají, dává sraz věnovaný specificky Ramu, uspořádaný Ram clubem CZ, Tucarem a Agenturou Completely, naprostý smysl.

Foto: Tucar

Vysoký nebo ještě vyšší… Ramy všech podob vyplnily prostory u plzeňského pivovaru

Ram jsme bohužel nesplašili, ale Jeep Grand Cherokee, coby zástupce té „civilnější“ části modelů amerického koncernu Chrysler, sem zapadl víc než dobře. Už něco po deváté jsme tedy projížděli branou na dvůr pivovaru, kde se to americkými pick-upy a dalšími zámořskými auty jenom hemžilo a další neustále přijížděla. K vidění toho byla spousta. Od sériových nových aut – třeba těch, které coby předváděčky přivezl pořadatel Tucar – až po plejádu mohutně upravených pick-upů. K vidění tu byly zvýšené podvozky, k poslechu otevřené výfuky a nechyběly ani „expediční“ obytné vestavby.

Foto: Tucar

Druhá část srazu se odehrávala v kempu, mnozí však služeb místních chatek a mobilních domů využít nepotřebovali

K dlouhé řadě pick-upů, kterých se dohromady sjelo na sedmdesát, se pak přidala další americká ikona – tentokrát zaburácely dvouválce přijíždějících Harleyů, jejichž kolona byla proložená americkými vojenskými auty – jejich řidiči opodál slavili Slavnosti svobody.

Foto: Tucar

Najíždějící kolona přibližně devadesáti Harleyů

Po dopolední části se pak osazenstvo spolu se svými stroji přesunulo do zhruba 40 kilometrů vzdálených Konstantinových lázní, konkrétně do kempu La Rocca. Zde jsme se mohli těšit na testovací jízdy nových amerik i motorek Harley-Davidson a samozřejmě doprovodný program až do noci.

RamKemp měl velmi pozitivní ohlas a není důvod, proč by neměl navázat dalšími ročníky. O těch vás budeme informovat formou pozvánky. Protože tolik Ramů na jednom místě jen tak neuvidíte…

Reklama

Související témata:
Načítám