Hlavní obsah

Renault Mégane RS 2018 - elektronická řučka a bez skořepin?

Foto: Archiv Garáž.cz

Unikly další obrázky nového Renaultu Mégane RS a my si tak konečně můžeme prohlédnout auto z boku i uvnitř. Fotografie totiž ukazují kompletní interiér, kde nás zarazilo několik věcí.

Článek

Další uniklé fotografie nám konečně ukazují, jak bude dlouho očekávaný hothatch Renaultu, třetí generace Méganu RS, vypadat v reálu. Svalnatý vůz vidíme na fotografii z boku, přičemž je nutno říci, že mu to dosti sluší, a to i bez velkých křídel a divokých tvarů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Důležité však rovněž je, že jsme se mohli podívat do interiéru. Vyfocený vůz má dvouspojkovou převodovku, nechybí výrazně tvarovaná sedadla s červeným prošíváním, pásek na vrchu volantu či masivní pádla řazení. Otázkou ale zůstává, do jaké míry je možné Mégan konfigurovat - sedadla jsou sice velmi anatomická, budou však za příplatek i skořepiny, jako u předchůdce? A ještě jedna věc - vyfocené auto má elektronickou ruční brzdu, nicméně víme, že u nového Méganu je možné si vybírat, zda chcete mechanickou či elektronickou - půjde to i u RS, anebo tam bude vždy elektronická? Zkušený řidič totiž může zejména na kluzkém povrchu používat ruční brzdu jako jeden z prostředků řízení auta...

Foto: Archiv Garáž.cz

Vyvstává tedy mnoho otázek, jak to vlastně s Méganem bude. Nicméně již nyní víme, že určitě si půjde vybrat mezi manuálem a dvouspojkou a že pod kapotou bude osmnáctistovka TCe s výkonem okolo 300 koní. Nechybí pak samosvor a pravděpodobně ani natáčení zadní nápravy. No, nevíme jak vy, ale my už se nemůžeme dočkat, až se s autem svezeme. Snad to nebude oproti famóznímu předchůdci zklamání.

Reklama

Načítám