Hlavní obsah

Renault Mégane GrandCoupe - nástupce Fluence přijíždí!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když míří zejména na východní trhy, bude se prodávat i u nás či v Itálii. Renault Mégane GrandCoupe je i přes zavádějící jméno sedan vycházející z Méganu, který nahrazuje model Fluence.

Článek

Na podzim letošního roku bude nabídka Renaultu opět posílena, přijde totiž klasický tříprostorový sedan na základě Renaultu Mégane. Ten bude v rámci třídy bojovat kupříkladu s Mazdou 3 sedan či Fiatem Tipo. Automobil stojí na platformě CMF a jako jediný v segmentu má nabídnout panoramatickou skleněnou otevírací střechu.

Mégane GrandCoupe nabídne 508 litrů zavazadlového prostoru a přebírá veškeré technické inovace z běžného Meganu. Pod kapotou se tak objevují výhradně čtyřválcové motory. Základem budiž atmosférická šestnáctistovka s pětistupňovým manuálem, vrcholnou jednotkou je pak přeplňovaná dvanáctistovka s automatem a 130 koňmi, respektive naftová 1.6 dCi s manuálem a stejným výkonem. Nejoblíbenější jednotkou však dost možná bude naftová patnáctistovka o výkonu 90 a 110 koní.

Reklama

Načítám