Hlavní obsah

První Tesla kombi je již hotová a vůbec nevypadá zle!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla Model S je vlastně velmi praktické auto. Dva zavazadlové prostory, sedm sedadel, hodně prostoru. Jenže co dělat, když je to pro vás stále málo? V Británii nyní vznikla Tesla kombi a nutno říci, že se nám docela líbí!

Článek

Lidská fantazii a zručnosti se meze nekladou. Proto i my fandíme neobvyklým přestavbám různých aut. A tahle Tesla Model S kombi patří k tomu nejlepšímu. Samo o sobě je tohle auto praktické - má velký kufr vzadu, slušný kufr vepředu a k tomu všemu může být sedmimístné, přičemž cestující ve třetí řadě sedí proti směru jízdy, podobně jako to dříve měl kupříkladu Mercedes třídy E kombi. 

Tenhle kombík postavila britská firma Qwest a jmenuje se P90D-SB. Je tedy jasné, že základem byla Tesla Model S ve verzi P90D. Zajímavostí je, že auto je o 14 kg lehčí, než původní liftback, a to z prostého důvodu - celá zadní nástavba je karbonová. Co se týče zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině, to by mělo stále probíhat za 2.8 sekundy, takže v této disciplíně není rychlejšího kombi!

Tesla Shooting Brake vznikala více než rok. Veřejnosti se auto představí v květnu v Londýně. Velkou výhodou této Tesly prý je, že nyní je v kufru dostatek místa pro psa. Plán je vyrobit 20 kusů těchto vozů.

Načítám