Hlavní obsah

Příští Audi A1 má být špičkou z hlediska technologií

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejsofistikovanější a nejluxusnější minivůz na trhu - takový má Audi cíl s druhou generací modelu A1. Ta přijde v roce 2018 a bude stát na nejmenší možné variantě platformy MQB, která se označuje jako A0.

Článek

Luxusnější interiér, ostřejší vzhled i více praktičnosti. Tak má ve zkratce vypadat příští generace Audi A1, přičemž její možnou podobu můžete vidět na počítačových vizualizacích, které vytvořil server Autoexpress.co.uk. Novinka, která přijde v roce 2018, má být pravým luxusem v kapesním balení, což znamená použití těch nejmodernějších technologií a nejlepších materiálů uvnitř. Audi chce v tomto ohledu převyšovat třeba Mini.

Vůz má stát na platformě MQB zkrácené na minimum označované jako A0. Vyrábět se A1 bude v Barceloně v továrně Seatu, kde bude vyráběno vedle nové Ibizy a malého SUV, což jsou vozy stojící na totožné platformě. Výhodou MQB je, že vůz může být nejen levnější na výrobu, ale také kupříkladu prostornější uvnitř. Zvenku auto naroste o zhruba 90 mm, zavazadlový prostor se zvětší na cca. 300 litrů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou očekávejte již dobře známé litrové tříválce, které dokáží přesvědčit i pod kapotou Octavie. Hlavní roli ale budou hrát nové patnáctistovky, a to jak spalující benzin, tak naftu. Výkonové rozpětí těchto jednotek má sahat od 90 do 160 koní. Vrcholem bude pravděpodobně benzinový dvoulitr, dost možná i s pohonem všech kol či ve verzi RS1.

Dále lze očekávat digitální přístrojový štít Virtual cockpit, WIFI hotspot či adaptivní diodové světlomety a kopu další výbavy.

Reklama

Načítám