Hlavní obsah

Pozor na rychlost! Policejní radary budou tento týden v akci

Foto: Policie ČR/Twitter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do tohoto pátku budou v akci tisíce dopravních policistů, jejichž hlavním úkolem bude kontrolovat nepřiměřenou rychlost na českých komunikacích. Jde o součást kampaně 13 minut bojující proti nebezpečnému překračování rychlostních limitů.

Článek

Tisíce dopravních policistů budou tento týden bedlivě sledovat provoz na tuzemských silnicích a dbát na jeho bezpečnost a plynulost. Prioritou bude kontrolování dodržování povolených rychlostních limitů, nepřiměřená rychlost je totiž nejčastější (podíl 40 %) příčinou vážných, mnohdy dokonce až tragických dopravních nehod.

Tato rozsáhlá akce, jež trvá od včerejšího dne až do pátku, je součástí kampaně zaměřené proti překračování povolené rychlosti, za níž stojí Policie ČR, BESIP a Česká asociace pojišťoven. Kampaň s názvem 13 minut se prostřednictvím skutečných případů nehod a jejich dopadů snaží přesvědčit řidiče, že spěchat se nevyplácí.

VÍTE, ŽE…

Policisté od počátku letošního roku řešili přes 65 000 dopravních přestupků v podobě překročení povolené rychlosti. Nepřiměřená rychlost byla určena také jako příčina nehod, které mají letos na svědomí již 78 lidských životů a 195 těžce zraněných.

Větší dohled ze strany policie je rozhodně na místě, vždyť prázdninový provoz je vždy hektičtější (často o víkendu, kdy se střídají pobytové turnusy), což spolu s letošními rekordními počty dopravních omezení a uzavírek na českých silnicích vytváří silné stresové situace, jež mohou mít nebezpečné následky.

Pokud tedy chcete udělat něco pro sebe i pro ostatní, povolte trochu nohu na plynu, ale nepovolujte soustředění za volantem. Redakce Garáž.cz vám přeje klidné cesty a bezpečné návraty.

Porušujete někdy vědomě povolenou rychlost?
Ano, poměrně často
29 %
Ano, ale jen málokdy
58 %
Ne, nikdy
13 %
Celkem hlasovalo 6280 čtenářů.

Reklama

Načítám