Hlavní obsah

Posílený Volkswagen Golf R360S je tady! Ovšem jen pro někoho

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si na koncept Golfu R400? Mnozí fanoušci ostrých Golfů na něj lačně čekali, nakonec byl však projekt poslán k ledu. Přesto se nyní posílené R ukazuje jako varianta R360S s 360 koňmi! Jenže prodávat se bude jen v jedné zemi.

Článek

Je to zvláštní, ale země, která má v Evropě nejpřísnější rychlostní limity a nejvyšší pokuty, si již od nepaměti potrpí na exkluzivní a výkonné modely. Ano, ve Švýcarsku šlo vždy koupit něco navíc. Tentokrát to bude ještě ostřejší varianta Golfu. Ve spolupráci s ABT Sportsline totiž vznikla limitovaná edice Volkswagenu Golf R360S.

Jak již název napovídá, jedná se o auto postavené na základě sériového Golfu R. Ten však dostal nové polepy a hlavně byl jeho dvoulitrový turbomotor posílen ze 300 na 360 koní, přičemž točivý moment nyní vrcholí hodnotou 460 N.m. Výsledkem je zrychlení z klidu na stovku za 4.7 sekundy a maximální rychlost 265 km/h! K dispozici je opět jak manuál, tak dvouspojka DSG.

Celkově je výroba vozu omezena na 220 kusů, přičemž půjde o 165 hatchbacků a 55 kombi. Ukáže se nějaké auto i v Česku? Moc bychom na to nesázeli.

Reklama

Načítám