Hlavní obsah

Porsche se tváří jako běžné GT3, uvnitř má ale tajemství!

Foto: Archiv Garáž.cz

Když se řekne Porsche 911 GT3, mnohým z vás se jistě vybaví fantastická pohonná jednotka - točivý plochý šestiválec Metzger. Jenže je to jediná správná cesta? Majitel tohoto ostrého Porsche si to nemyslí.

Článek

Stará poučka říká, že když chcete do auta silný a spolehlivý motor, musíte ten původní vyměnit za osmiválec Small block. Jedná se o lehkou hliníkovou jednotku, která má obvykle mraky výkonu a jednoduchou spolehlivou konstrukci. A tak jí lidé začali dávat do kde čeho - populární jsou dokonce přestavby Mazdy MX-5, jejíž litinový čtyřválec není o nic lehčí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nicméně jsou auta, kde byste podobný motor opravdu nečekli. A jedním z nich rozhodně je Porsche 911 GT3. To má totiž v sérii fantastický točivý plochý šestiválec Metzger, z jehož zvuku běhá mráz po zádech a který se k autu prostě skvěle hodí. Jenže majítel této stříbrné GT3 997 do ní z nějakého důvodu dokázal osmiválec small block implantovat a nyní tohle auto prodává. V zádi je tedy ukryt motor LS3 o výkonu 525 koní, původem z Corvetty. A kolik že za vůz majitel požaduje? 95.000 dolarů, tedy v přepočtu slušných 2,2 milionu korun. 

Reklama

Načítám