Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 RS prolétlo Severní smyčkou pod 7 minut!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až vám někdo bude říkat, že atmosférický šestiválec je v dnešní turbo době slabý, pošlete mu odkaz na následující video. Nové Porsche 911 GT3 RS totiž prolétlo Severní smyčkou Nürburgringu tak, že sfouklo téměř všechno.

Článek

Tohle už zavání černou magií ze strany Porsche. Jejich nové 911 GT3 RS, tedy verze 991 po faceliftu, má sice na dnešní poměry "jen" 520 koní z atmosférického šestiválce, přičemž větší výkon má kdejaké rodinné kombi, avšak na trati tato varianta válí jako nic jiného. A to dokonce do té míry, že se výsledný čas velmi přibližuje absolutnímu rekordmanovi mezi sériovými vozy, což je sesterská GT2 RS s výkonem 700 koní. Oturbená varianta to zvládla za 6 minut a 47 sekund, zatímco atmosférická GT3 RS to má za 6 minut a 56,4 sekund. Drobnou chybu přitom řidič udělal hned v první zatáčce. Ostatně podívejte se sami, jak tento fantastický stroj jede.

Reklama

Načítám