Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 RS: Atmosférický čtyřlitr dostal 520 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mnozí tohle auto považují za jeden z vrcholů automobilového průmyslu, a my to zcela chápeme. Nyní je zde Porsche 911 GT3 RS po faceliftu a opět drobnou evolucí dokazuje, že tohle bude vládce okruhových dní.

Článek

Ostře zelená a velmi svalnatá, taková je nová varianta 911 GT3 RS. Vzadu se stále ukrývá čtyřlitrový plochý šestiválec, oproti běžné GT3 však dostal 20 koní navíc na výsledných 520 v 8250 otáčkách. Maximum je pak rovných 9000 otáček. O točivém momentu řeč ještě nebyla, standardní GT3 však má 460 N.m, takže tady čekejte maximálně o něco málo více.

Foto: Archiv Garáž.cz

Díky fantastickému motoru, který vždy byl to, co dělá verze GT3 výjimečné, umí novinka jet až 312 km/h a na stovce je za pouhé 3,2 sekundy. Není ještě jisté, zda dostane auto i manuál, spíše s tím však nepočítejte. 

Porsche se důkladně věnovalo vyladění mnoha věcí na voze. Jiné je tedy nastavení řízení zadních kol. Změnila se také aerodynamika včetně zadního křídla. Vepředu jsou dvacetipalcová kola, vzadu pak jedenadvacetipalcová. Za příplatek můžete mít rovněž paket Clubsport zahrnující klec, skořepinová sedadla se šestibodovými pásy a hasicí přístroj. Fotografie interiéru však ještě nejsou k dispozici. Více se o autu dozvíme v následujících dnech.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám