Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 2018: 4 litry, 500 koní, manuál!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Faceliftované Porsche 911 GT3 generace 991 je přesně takové, jaké jsme si přáli. Má větší motor, více výkonu a konečně i možnost manuální převodovky! Nejedná se přitom o sedmikvalt z běžné 911, ale o poctivý šestikvalt.

Článek

Puristé jásají. Porsche 911 GT3 generace 991 sice mělo snad jednu z vůbec nejlepších dvouspojkových převodovek světa, která funguje neskutečně dobře, ale tohle nemá být auto jen tak pro kde koho, jako spíše pro opravdové puristy. A ti chtějí co? Manuál! A nyní jej s faceliftem konečně dostanou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle auto vlastně specifikací odpovídá limitované edici 911 R. Ta měla čtyřlitrový atmosférický šestiválec boxer, 500 koní a manuál, což je přesně to, co má i pofaceliftová GT3. Pokud však manuál není nic pro vás, můžete si GT3 objednat i se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. S ní zvládne auto sprint z klidu na stovku za 3,2 sekundy a pojede až 317 km/h. Pokud zvolíte manuál, tak stovku atakujete o 6 setin sekundy později, maximálka se však zvedne o prťavý 1 km/h. Vůz přitom váží 1430 kg s dvouspojkou a 1413 kg s manuálem. Standardem je dvouspojka, manuál na přání.

Foto: Archiv Garáž.cz

Auto se pak lehce změnilo i zvenku. Má upravená světla, jiný difuzor a lehce pozměněnou aerodynamiku. Samozřejmostí je řízení všech čtyř kol a pohon jen těch zadních. Zatím se ukázaly jen nekvalitní snímky vozu, v průběhu dne ale přineseme i pořádné fotografie novinky přímo z Ženevy.

Reklama

Načítám