Hlavní obsah

Policie chystá přes Velikonoce dopravně bezpečnostní akci

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce jsou často kritickým obdobím na českých silnicích, také letos tedy policisté plánují dopravně bezpečnostní akci, kdy budou kontrolovat řidiče. Pravděpodobně se však opět zaměří jen na rychlost.

Článek

Policie hodlá o Velikonocích více dohlížet na provoz na českých silnicích, a to již ode dneška. Až do pondělí 2. dubna tak počítejte se zvýšeným výskytem hlídek na všech typech silnic, od dálnic po okresní silnice.

S komplikacemi počítejte na dálnici D1. „Dle plánu by na dalších dvou úsecích měly práce začít právě o prodlouženém velikonočním víkendu a v souvislosti s tím lze bohužel očekávat možné komplikace v plynulosti dopravy i v těchto úsecích s omezením provozu,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková. 

Policie se dále zaměří na alkohol - stále častěji se totiž údajně stává, že řidiči sedají za volant opilí. Prim však bude opět hrát rychlost, na které se dá nejvíce vydělat. "Dopravně bezpečnostní akce bude letos o Velikonocích zaměřená především na kontrolu, zda řidiči dodržují nejvyšší povolenou rychlost nebo zda nepožívají před jízdou alkoholický nápoj nebo jinou návykovou látku. Policisté se zaměří také na kontrolu technického stavu vozidel a obecně na dodržování všech pravidel silničního provozu,“ dodala Dana Čírtková. 

Reklama

Načítám