Hlavní obsah

Policejní škodovky: Kde všude slouží české vozy?

Foto: Škoda Auto

Škodovky patří mezi všeobecně populární vozy – například ve Velké Británii policisté vsadili mimo jiné na superby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Tuzemské škodovky jsou oblíbenými auty jak v civilním sektoru, tak u policejních složek. Není proto s podivem, že v Česku pomáhají a chrání především modely tuzemské automobilky Škoda Auto, ale co v zahraničí? Služební kousky v pestrých barvách a s okřídleným šípem ve znaku jsme pro vás našli i tam…

Článek

Těžko budete v Česku hledat populárnější automobilku, než je právě tuzemská Škoda Auto, která sice spadá pod německý koncern Volkswagen, ale podstatnou práci na autech odvádějí vývojáři právě v naší zemi. Není proto s podivem, že se škodovkám na evropském trhu docela daří – někde více, někde méně.

Svojí kvalitou, provedením a cenovou dostupností však české vozy zaujaly i nákupčí v zahraničních policejních složkách, takže není výjimkou, že při toulkách cizinou potkáte vám dobře známé auto vybavené modrými, případně modročervenými majáky.

Foto: Facebook – Policejní vozidla

Francouzi věří českým SUV natolik, že jich nasadili do služby hned několik

Popularita škodovek u našich východních sousedů asi nikoho nepřekvapí, ale věděli jste, že po výrobcích českého automobilového průmyslu sáhli také Francouzi, Italové nebo Belgičané? V zemi čokolády, piva a Mecce Evropské unie zřídkakdy potkáte Octavii s běžným člověkem za volantem, ale v rámci pořádkových jednotek jde o často vídaný vůz. A co teprve policisté v Gruzii, Izraeli, Srbsku nebo Řecku – ano, i tam jezdí naše škodovky a pomáhají dbát na pořádek.

Foto: Giorgi Balakhadze

Škoda Octavia v Gruzii? Jasně, taky tu slouží

Myslíte si, že jde jen o nové modely? Z omylu vás vyvede naše fotogalerie, kde najdete i starší kousky modelové řady značky Škoda Auto – v drtivé většině případů jde o populární Octavie.

Jaký je váš názor na policejní škodovky? Je v pořádku, že naše policie jezdí převážně českými vozy nebo byste uvítali pestřejší vozový park? Hlasujte v naší anketě.

Reklama