Hlavní obsah

Podívejte se, jak se v Austrálii baví nadšenci do off-roadu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V terénu už jsme byli několikrát a dokonce jsme si říkali, že už jsme zažili extrém. Ale když vidíme video z Austrálie, tak to vypadá, jako bychom jezdili jen po trávě. V zemi klokanů mají neuvěřitelné terény, které musí bavit každého nadšence do offroadů.

Článek

Našli jsme video jedné party nadšenců do terénních aut, která vyrazila za zážitky do hor Watagan v Austrálii, kde lze nalézt úžasnou kombinaci různých povrchů a především extrémní terén. Tady už je samozřejmě potřeba pořádně připravené auto s kvalitními pneumatikami, které má zvedlý podvozek, kvalitní tlumiče a hrubé pneumatiky pro těžký terén. Na druhou stranu je na videu vidět, že ne všechna auta byla extrémně upravená. Našel se tam jeden Jeep Wrangler a jedna Toyota Land Cruiser, kteří vypadali téměř jako "standardní" sériovky.

Tohle bychom si někdy chtěli také vyzkoušet. S klasickým testovacím offroadem si toho tolik nemůžeme dovolit a popravdě už se ryzí schopnosti offroadu z dnešních SUV lehce vytrácí. Na trhu je pořád Toyota Land Cruiser nebo třeba Mitsubishi Pajero, ale moc se o nich nemluví, což je škoda, protože jejich ceny jsou na velmi dobré úrovni a v mnoha ohledech jsou lepší, než právě současná moderní SUV.

Reklama

Načítám