Hlavní obsah

Po strašné nehodě skončilo Porsche v plamenech

Foto: Auto Bild

Po požáru nezbylo z Porsche 911 takřka nic

Často vás varujeme před vysokou rychlostí, která je i v České republice snad nejčastější příčinou dopravních nehod. A většinou i velmi vážných. I přes všechna varování se ale bohužel stále najde dost těch, kteří si myslí, že jsou nesmrtelní a že se jim nemůže nic stát. To samé si možná myslel řidič jednoho Porsche 911 Carrera.

Článek

Předem ale musíme upozornit všechny skalní milovníky vozů značky Porsche, že do galerie nebude úplně hezký pohled. Ale začneme hezky od začátku. Nehoda se stala na německé dálnici 9 kousek od Lipska. Podle svědků a prvních výsledků vyšetřování jel řidič tohoto Porsche těsně před nehodou opravdu velmi rychle. A protože byla silnice trochu vlhká, ztratil nad autem kontrolu. A pak už to šlo ráz na ráz.

Po ztrátě kontroly přišel náraz do svodidel, ale právě kvůli vysoké rychlosti bylo auto od nich doslova odmrštěno. Přetočilo se na střechu, pak zpět na kola a po asfaltu se klouzalo dalších 300 metrů. Během nárazu byla z auta utržena palivová nádrž, a to klouzání vyvolalo jiskry. Ve vteřině tak auto začalo hořet. Žár byl tak silný, že z auta nezbylo nic jiného než ohořelá konstrukce.

Oheň dokonce poškodil i povrch vozovky, kterou tak čeká oprava. Je vskutku neuvěřitelné, že řidič z té nehody odešel po svých. Dokonce se po tom šíleném nárazu dokázal sám dostat z auta. A to bylo jeho štěstí, jinak by tam jistě uhořel. I tak byl ale odvezen do nemocnici s několika lehčími zraněními. Podle německého Auto Bildu bylo velkým štěstím, že s sebou při nehodě někoho nevzal, protože na dálnici bylo opravdu hodně aut. A přitom stačilo jediné. Sundat nohu z plynu.

Reklama

Načítám